Política

Política

Barberá renuncia al seu torn com a portaveu del mixt al Senat

L'exalcaldessa de València ha assistit a la reunió del grup per mirar de tancar l'organització

Cobrarà 5.332 euros en total, 700 més que quan era senadora pel Partit Popular

L'exalcaldessa de València, Rita Barberà, ha renunciat aquest dimarts al seu torn per exercir com a portaveu del grup mixt al Senat i tindrà un paper secundari en una comissió menor. Així ho ha anunciat l'actual portaveu, Xavier Alegre, després de la reunió que han portat a terme aquest migdia els 17 integrants del mateix, entre els quals hi ha els quatre senadors del Partit Demòcrata Català que encapçala Josep Lluís Cleries. Alegre ha explicat que Barberá ha demanat un paper rellevant en la comissió Constitucional o d'Economia però ha afegit que el grup ha derivat l'exregidora a la comissió d'Incompatibilitats com a portaveu adjunta perquè aquestes funcions ja estaven assignades.

L'exalcaldessa de València cobrarà 5.332 euros en total, és a dir 2.813 euros bruts com a sou base, 1.822 euros per venir de fora de Madrid i 697 com a portaveu adjunta de la comissió d'Incompatibilitats. Barberá no percebrà els 2.300 euros que li correspondria com a subvenció per a recursos tècnics. De manera que Rita Barberá passarà a cobrar uns 700 euros més que quan era senadora pel Partit Popular, quan percebia 4.636 euros.

Xavier Alegre ha assenyalat que el pas de Rita Barberá del grup Popular al mixt s'acull amb resignació. “És una situació que ens trasllada el PP perquè no han estat capaços de resoldre el problema amb Barberá”, ha lamentat, per afegir que “no ha estat un desig estricte del grup mixt”. Així mateix, ha explicat que l'exalcaldessa no ha sol·licitat intervenir en el ple d'aquesta setmana. De la seva banda, el portaveu del PDC al Senat, Josep Lluís Cleries, ha dit que la formació no era partidària que l'exregidora valenciana assumís més responsabilitats que la de senadora. “Nosaltres ja vam demanar que en cap cas exercís com a portaveu del grup ni com a portaveu de cap comissió en representació del grup mixt”, ha subratllat.

L'exalcaldessa de València estava citada aquest dimarts al migdia a la reunió del grup mixt del Senat per mirar de tancar l'organització del mateix de cara a la dotzena legislatura. L'exregidora ha arribat a la Cambra Alta en cotxe i ha accedit a l'edifici pel pàrquing per evitar les càmeres i els periodistes que l'esperaven a la porta. “Els prego que em deixin passar, no vull cap problema”, ha dit als mitjans abans que l'envoltessin.

Més temps

El portaveu de torn del grup mixt, Xavier Alegre, també ha explicat que elevaran una petició a la Mesa de la Cambra Alta sol·licitant més temps en les seves intervencions. “L'increment d'integrants ens deixa pràcticament sense temps i en alguns debats no arribem al minut”, ha assenyalat davant els mitjans després de la trobada, per afegir que faran arribar un escrit al màxim òrgan de decisió del Senat demanant més minuts. En total, el grup mixt està format per 17 senadors d'11 formacions diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona