Política

Felipe González se sent “enganyat” per Sánchez: “Em va dir que s'abstindria en segona votació”

L'expresident espanyol censura l'intent del secretari general del PSOE per formar un govern alternatiu i critica que vulgui convocar un Congrés Federal

Felipe González recorda a Pedro Sánchez que “dimitir és una manera d'assumir la responsabilitat per les derrotes”

L'expresident del govern espanyol Felipe González ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a la Cadena Ser que se sent “enganyat” pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez que li va dir “que s'abstindria en una segona votació”. “Si ha canviat de posició, tindrà les seves raons. Jo no les entenc”, ha sentenciat abans d'assegurar que les terceres eleccions “serien un disbarat” que “ens podrien portar a una crisi del sistema”.

González, partidari d'aquesta abstenció, recorda a Sánchez que “dimitir és una manera d'assumir la responsabilitat per les derrotes”, i censura el pla de Sánchez per convocar primàries a l'octubre i un Congrés Federal al desembre. “Un partit no s'hauria de posar en problemes interns quan un país necessita resoldre la formació d'un govern”.

González també es pronuncia contra l'intent del líder del PSOE de conformar un govern alternatiu a Rajoy, i ho fa utilitzant els termes del PP: “Un govern Frankenstein no és bo ni és possible”. Segons l'expresident espanyol, “fer un govern amb 85 diputats i amb gent que vol liquidar i trossejar Espanya no és possible”.

Després que Sánchez va assegurar aquest dimarts que no pensava dimitir, González insisteix que cal que Sánchez ha de replantejar la seva posició. “Algú haurà d'assumir la responsabilitat política per anar de derrota en derrota se suposa que fins la victòria final”, perquè “la principal responsabilitat en la conducció de l'estratègia del PSOE la té el secretari general”.

També li reclama que es replantegi el ‘no' a Rajoy, perquè “el PP és la força és votada i té el candidat més vetat”, i “estem davant la decisió no de donar suport al govern del PP, sinó deixar que arranqui el govern, que serà un govern parlamentari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia