Política

política

El Congrés dels Diputats debatrà de nou tramitar la reforma de l'estatut valencià

Modifica la disposició addicional primera que vincula inversions de l'estat al pes poblacional del País Valencià

Amb aquesta serà la tercera vegada que el text és debatut a la cambra baixa

La reforma de l'estatut valencià, que equipara les inversions de l'Estat al pes poblacional del País Valencià, tornarà a ser debatuda i votada el pròxim dimarts al Congrés dels Diputats, després que el passat mes d'abril fos acceptada a tràmit amb suport de tota la cambra, i amb l'abstenció de C's.

Segons ha informat el parlament valencià, el Congrés ha notificat que el debat serà el pròxim dimarts 4 d'octubre a la vesprada. La repetició de les eleccions espanyoles el passat juny obliga a tornar a debatre la tramitació de la reforma estatutària. Amb aquesta serà la tercera vegada que el text és debatut a la cambra baixa després que fos aprovat el setembre del 2015, mesos abans de les eleccions. Els comicis del 20-D varen propiciar que el text estatutari requerís d'un nou debat a l'abril, amb la nova cambra acceptant la tramitació. Ara, el nou parlament espanyol sorgit del 26-J haurà de tornar a debatre la tramitació de la reforma de l'estatut.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha convocat Junta de Síndics per aquest dijous en la qual es tractarà aquest nou debat i es fixarà el ple per designar quins són els diputats que han de defensar la reforma al Congrés el pròxim dimarts. La modificació de l'Estatut valencià va ser aprovada el 2011, però no va poder ser debatuda al Congrés del Diputats fins setembre del 2015, a causa de diversos ajornaments requerits per la cambra valenciana, amb majoria absoluta del PP la passada legislatura.

La reforma modifica la disposició addicional primera de l'Estatut valencià, que vincula inversions de l'estat al pes poblacional del País Valencià. En concret, fixa que la inversió, exclòs el Fons de Compensació Interterritorial, serà equivalent al pes de la població per un període de 7 anys. En el moment de la seva aprovació, al març del 2011, va comptar amb el vot a favor del PP, PSPV-PSOE i Compromís, i l'abstenció d'Esquerra Unida del País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona