Política

la crònica

Vestidor escalfat

El grup de Junts pel Sí ha instaurat una tradició, que és la de reunir-se abans o després del ple en una sala de comissions parlamentàries. És de suposar que això permet fer una mica de grup entre els 62 diputats independentistes, entre els quals hi ha els convergents, els d'ERC, els independents i els democratacristians. Ahir, que el Parlament bullia d'expectació per saber les intencions del president, Puigdemont, la trobada prèvia va tenir alguna cosa d'avantmatx. En un moment en què la política s'assembla més al futbol, i el futbol s'assembla més a la política (temps de tertúlies, abrandament, titulars fugaços com les estrelles de cada temporada...), la reunió prèvia al ple, una estona abans de les quatre de la tarda, va semblar que feia un conjur col·lectiu per deixar clar el missatge amb què sortiria al camp.

Una hora i escaig després, aproximadament, en abandonar l'hemicicle, JxSí es va tornar a tancar a la sala. I es va produir un moment d'aquells d'eufòria de vestidor, quan la sala amb 62 diputats es va convertir en una olla de pressió, amb aplaudiments, xiulets de celebració i crits d'“independència”. Les televisions hi van entrar en tromba per intentar captar alguna imatge i es va formar un caos contingut. Amb tot això, un dels primers que van abandonar aquesta sala va ser el diputat Germà Gordó. Altres diputats en van sortir amb una rialla franca, com ara Sergi Sabrià (ERC) o la consellera de Governació, Meritxell Borràs. “Ha parlat molt clar”, va beneir. Un membre de l'equip d'ERC va amollar, divertit, referint-se a Puigdemont: “Almenys ha dit el que ens havia explicat abans.” Per seguir el fil ambiental, el públic va ser el de nit de Champions, amb l'expresident Artur Mas, que tornava a un ple per primer cop des que va deixar el càrrec, o els expresidents del Parlament Núria de Gispert, Joan Rigol i Ernest Benach. Fins i tot en valorar el discurs de Puigdemont, el portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, s'hi va referir així: “Ha repartit joc per totes les bandes.” Avui toca el partit de tornada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“No som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer González Urrutia com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona