Política

política

reconeixement institucional

El president del govern serà fill predilecte d'Amer

L'Ajuntament concedirà la medalla d'or a Carles Puigdemont el 13-N

L'Ajuntament d'Amer nomenarà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, fill predilecte i li concedirà la medalla d'or de la vila. Així ho va anunciar en el ple de dimecres l'alcaldessa d'Amer, Maria Rosa Vila (Partit Demòcrata Català). “Creiem que és un acte de gratitud pel temps que dedica a dur el poble català cap a la independència.”

Vila explica que l'equip de govern (PDC-ERC) convocarà pel 9 de novembre un ple extraordinari amb un únic punt: “El nomenament de fill predilecte de la vila al molt honorable president Carles Puigdemont i Casamajó.” La data del 9 de novembre coincideix amb la consagració de l'església del monestir de Santa Maria, que va ser feta el mateix dia del 949, l'origen del poble.

Fira de Sant Martí

La voluntat de l'Ajuntament d'Amer –segons indica l'alcaldessa– és que el president del govern visiti el diumenge 13 de novembre el poble on va néixer, el 1962. Amb motiu de la visita, l'exbatlle de Girona rebria la medalla d'or de la vila i la distinció com a fill predilecte. Aquell dia se celebra la Fira de Sant Martí, en què sol haver-hi una castanyada popular i una mostra de productes artesanals del poble.

Fa quaranta anys, la vila d'Amer –2.250 habitants, segons el padró del 2015– ja va nomenar fill predilecte l'exalcalde de Barcelona Josep Maria de Porcioles, fill de notari i que va néixer al poble per motius laborals del pare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia