Política

filipines

El president de Filipines s'emmiralla en Hitler i afirma voler matar 3 milions de drogoaddictes

Rodrigo Duterte argumenta que amb la seva violenta campanya contra la droga vol salvar la propera generació

El cap d'Estat acusa els EUA i la UE d'“hipòcrites” per criticar la seva política antidroga al mateix temps que tanquen les portes als refugiats

El president de Filipines, Rodrigo Duterte, es compara amb Adolf Hitler i afirma que vol matar els tres milions de drogoaddictes que, segons diu, hi ha al país.

“Hitler va massacrar a tres milions de jueus. Ara hi ha aquí tres milions d'addictes. M'agradaria massacrar-los a tots”, ha afirmat en declaracions a la premsa aquest divendres a la matinada a l'arribada d'un viatge oficial de dos dies a Vietnam.

“Si Alemanya tenia Hitler, Filipines tindrà les meves víctimes, que voldria que fossin tots els criminals per acabar amb el problema d'aquest país i salvar a la propera generació de la perdició”, ha justificat el mandatari, segons una transcripció facilitada per la Presidència.

Duterte ha tornat a arremetre contra els Estats Units i la Unió Europea per les crítiques que han dirigit a la seva violenta campanya contra les drogues, que segons xifres oficials ha deixat més de 3.500 morts des del passat 30 de juny, quan el president filipí va prendre possessió del càrrec.

“EUA i UE, em podeu dir el que vulgueu però a mi mai m'ha agradat la hipocresia com a vosaltres”, en al·lusió a la resposta d'Occident a la crisi dels refugiats sirians.

“Tanqueu les vostres portes, és hivern i ells són immigrants escapant d'Orient Mitjà. Permeteu que es podreixin, però esteu preocupats per la mort d'1.000, 2.000 o 3.000 persones?”, ha preguntat.

Les últimes setmanes Duterte ha criticat obertament els EUA, les Nacions Unides i la UE després que tots ells condemnessin la violació dels drets humans comesa en la campanya contra les drogues.

El cap d'Estat filipí, que s'ha negat a reunir-se amb el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha qualificat d'“inútil” l'ONU i ha amenaçat amb treure el seu país de l'organització.

Duterte va guanyar folgadament els comicis presidencials amb la promesa d'acabar amb la droga i la delinqüència en els primers sis mesos de mandat. Des d'aleshores ha instat en nombroses ocasions la Policia i els ciutadans a matar narcotraficants i consumidors de drogues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona