Política

tribunals

cas gürtel

Correa demana accedir a un compte a Suïssa per pagar 2,2 milions en concepte de responsabilitat civil

El presumpte líder de la trama Gürtel té 22,2 milions d'euros bloquejats a l'entitat Credit Suisse

Amb aquest gest a pocs dies del judici busca rebaixar la pena amb l'atenuant de reparació del dany

El presumpte cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, ha sol·licitat a l'Audiencia Nacional (AN) espanyola poder accedir a un compte que té a Suïssa per fer efectiu el pagament de més de 2 milions d'euros a la Justícia com a “reparació del dany reclamat”.

Quan falten només vuit dies per a la celebració del judici que asseurà al banc dels acusats 37 persones –entre les quals l'extresorer del PP Luis Bárcenas– Correa ha decidit amb aquest escrit col·laborar amb la Justícia per aconseguir una rebaixa de la seva pena.

La defensa de Correa va presentar dilluns un escrit davant la secció segona de l'AN, encarregada del primer macrojudici de Gürtel, on sol·licita al tribunal que lliuri una comissió rogatòria a Suïssa perquè el seu banc, Credit Suisse, aboni la quantitat de 2.252.758 euros que li exigeix la Fiscalia en el seu escrit d'acusació per “procedir a la completa reparació del dany causat” per les comissions i les adjudicacions públiques irregulars que va rebre entre els anys 1999 i 2005 com a líder de la trama.

El compte del qual és titular la seva empresa, Golden Chain Properties, hi ha dipositats 22,2 milions d'euros, bloquejats per ordre judicial.

El document detalla que els més de 2 milions d'euros s'abonaran a una sèrie d'entitats públiques “abans de la celebració del judici oral”. Correa es compromet a fer totes les diligències necessàries per completar la transferència de fons al compte bancari de la secció segona o al compte de l'Administració de l'Estat que es consideri oportú.

D'acord amb la Fiscalia, Correa destinarà 1.428 euros a favor de l'Ajuntament d'Estepona, 914.761 a l'Ajuntament de Majadahonda, 12.100 al Patronat Monte del Pilar, 772.557 a Hisenda, 116.586 a l'Ajuntament de Madrid, 432.826 a la Comunitat de Madrid i 2.599 al consistori de Pozuelo de Alarcón.

Aquests organismes públics van resultar perjudicats, segons el Ministeri Públic, per les activitats de la trama Gürtel, a les empreses de la qual es van adjudicar contractes irregulars a canvi de comissions.

Amb aquest pagament Correa busca que se li apliqui l'atenuant de reparació del dany, tal i com ja ha fet la Fiscalia amb Bárcenas i l'exconseller madrileny Alberto López Viejo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona