Política

El PDC reclama a l'Estat el grau d'execució a Girona de 75 projectes pendents

Es tracta d'inversions pressupostades que no s'han dut a terme

El diputat Jordi Xuclà assegura que les partides realment gastades són “irrisòries”

El diputat per Girona del PDC al Congrés, Jordi Xuclà, va explicar ahir que el grup ha presentat una bateria de setanta-cinc preguntes al govern de l'Estat sobre el grau d'execució de projectes a les comarques gironines, pressupostats i no conclosos. Una part important d'aquestes preguntes es refereixen a infraestructures viàries. N'hi ha, per exemple, d'onze trams de l'N-II entre Tordera i la Jonquera, l'A-26 de Figueres a Besalú o el nou pas entre Puigcerdà i la frontera de l'Estat francès. Es demana l'estat d'altres eixos del Pirineu gironí, com ara la variant de Ribes de Freser o la inversió pendent a l'N-152 entre Ribes de Freser i la Molina.

Pel que fa a les infraestructures, es demana també el detall de l'execució de les inversions pressupostades per treballs a realitzar per Adif i Renfe en relació amb les línies i els recursos ferroviaris i per Enaire pel que fa a les infraestructures del transport aeri. Es reclamen, a més, les inversions per a la restauració del castell de Figueres i la catedral de Girona, o la nova seu de l'arxiu històric provincial de Girona.

A part de les inversions en infraestructures i elements patrimonials, hi ha l'execució de treballs d'estudi i control d'aspectes mediambientals o de millora de la competitivitat econòmica, entre d'altres.

Inversió “insultant”

El diputat va considerar que les poques inversions realitzades a la demarcació els darrers anys per l'Estat demostren que aquest ha fet “una declaració unilateral de retirada de les comarques gironines.” En aquest sentit, va dir que les quantitats que s'ha gastat han estat “irrisòries i insultants”.

El diputat gironí del PDC també ha criticat que, amb un govern en funcions des de fa gairebé un any, hi ha una “opacitat absoluta” del PP a l'hora de retre comptes sobre aquestes qüestions. “No tenim capacitat de fer control parlamentari i les preguntes són l'única fórmula que ens queda perquè ens responguin i demostrar l'asfíxia premeditada a càrec de l'Estat vers les infraestructures de Catalunya”, ha conclòs.

Xuclà va explicar-ho en el marc d'una trobada que va celebrar ahir amb bona part dels membres del grup del Partit Demòcrata Català al Congrés –inclòs el portaveu del grup, Francesc Homs– amb empresaris gironins en un hotel de la ciutat.

LA XIFRA

11
preguntes
de les 75 fan referència a l'estat d'execució de trams de l'N-II, des de Tordera fins a la Jonquera.
És l'Estat el que ha fet una declaració unilateral de retirada a les comarques gironines
Jordi Xuclà
diputat gironí del pdc al Congrés
Les preguntes són l'única fórmula que ens queda perquè ens responguin i demostrar l'asfíxia premeditada a càrrec de l'Estat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

La CUP proposa un pla per eliminar els barracons en quatre anys

BANYOLES
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per front a millores de la piscina municipal

quart
12 de maig

Illa insinua que Junts volia forçar eleccions després de deixar el govern

barcelona
Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona