Política

Pedro Sánchez afirma que si no surt vencedor demà del Comitè Federal plegarà

Pedro Sánchez ha comparegut per sorpresa en roda de premsa a la seu del carrer Ferraz per comunicar que si demà la posició que defensa és derrotada ell dimitirà: “Si el Comitè Federal decideix que el partit s'abstingui en la investidura de Mariano Rajoy jo hauré de preservar les meves conviccions i, per tant, no podré continuar al capdavant del partit i deixaria la meva responsabilitat”, ha assegurat.

L'encara secretari general del PSOE ha reiterat la seva posició política i ha manifestat que considera que “l'abstenció obriria la legislatura del xantatge, no podríem bloquejar lleis o els pressupostos generals de l'Estat”. Ha dit que si bé és cert que el PP ha estat el partit més votat, “és incapaç d'articular una majoria per ser investit i això és el que bloqueja Espanya”.

Per Sánchez canviar del “no” a Mariano Rajoy a l'abstenció és “una traïció als nostres votants i una alteració del resultat electoral perquè no va guanyar amb majoria socialista”. I ha continuat: “estic convençut que Espanya no es mereix quatre anys més amb un president que ha mentit sistemàticament a la societat espanyola, que ha fracturat el territori, i que és responsable dels casos de corrupció”. El polític socialista considera que “Espanya es mereix un president dialogant i creïble, transparent”. “Sempre he cregut que s'ha de renovar el lideratge a l'oposició del PP”.

Debat de model

Pedro Sánchez ha reconegut, pel que fa al debat de demà que “és polític no pot ser reglamentari”. Ha defensat la necessitat de convocar un Congrés extraordinari i, desafiant, ha manifestat que defensarà que “la porta oberta al vot de la militància estigui oberta i que mai no es tanqui”. Per ell, “el partit l'han de dirigir els militants” i ha advertit: “demà decidim el rumb que ha de prendre el partit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona