Política

Procés sobiranista

Puigdemont: “Catalunya proclamarà la independència i no serà la fi d'Espanya”

El president català defensa el full de ruta i la convocatòria d'un referèndum vinculant en una entrevista a la TV pública portuguesa

El cap de govern rebat el federalisme que proposa el PSOE amb l'argument que quan aquest partit ha governat “no ha federat res”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dissabte en declaracions a la televisió pública portuguesa (RTP) que Catalunya proclamarà la seva independència i això “no serà la fi d'Espanya”.

En l'entrevista, que s'emetrà aquest vespre, Puigdemont defensa el full de ruta sobiranista i la convocatòria d'un referèndum vinculant a Catalunya. En aquest sentit, insisteix en reclamar a l'Estat espanyol que accepti fer un referèndum pactat, si bé admet que “amb un govern de Mariano Rajoy és impossible arribar a cap acord”.

Sigui com sigui, el president garanteix que “Catalunya proclamarà la seva independència” i que això “no serà la fi d'Espanya”, ja que “és un Estat molt potent, amb una història i cultura molt sòlides”.

Respecte del federalisme que planteja el PSOE, ha recordat que quan aquest partit ha governat “no ha federat res”. Puigdemont ha contraposat la proposta socialista als grans consensos i la capacitat de mobilització que genera el sobiranisme, que en els últims cinc anys ha tret “milions de persones” al carrer i ha aconseguit “una majoria absoluta al Parlament a favor de la independència”. “Estem cada cop més a prop d'aconseguir aquest objectiu”, ha reblat.

El cap de l'Executiu ha concedit aquesta entrevista en el marc de la seva visita oficial a Portugal. Ahir divendres va participar en la inauguració de l'exposició “Joan Miró: Materialitat i Metamorfosi” a la ciutat de Porto, al nord del país, o va coincidir a Porto amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Aquest matí, el president ha visitat a Lisboa la nova Delegació del Govern de Catalunya a Portugal i ha mantingut una trobada amb la comunitat catalana a la capital portuguesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona