Política

Memòria històrica

Homenatge a Companys arreu de la demarcació

El Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i de la Repressió Franquista

L'homenatge al president Lluís Companys, assassinat ahir va fer 76 anys, va ser una constant a la demarcació de Girona. Ofrenes o salves des de Girona fins a Lloret de Mar, passant per Castell d'Aro, Figueres, Olot i Palamós.

A Castell d'Aro, en un dels actes més veterans per al president republicà –molt anys abans fins i tot de la declaració del Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i les Víctimes de la Repressió de la Dictadura Franquista, el 2015, hi van assistir 150 persones.

L'acte, que com ja és tradicional es va fer a la plaça Lluís Companys, el va obrir el president de la secció local d'ERC, Robert Rodríguez, i la regidora Montse Rovira. En l'acte també hi va participar el senador Santi Vidal, que va afirmar: “L'any vinent farem el millor homenatge al president Companys; farem el referèndum d'independència i el guanyarem.” Per la seva banda, l'escriptor Jordi Finestres va destacar: “El president Companys és una mostra de dignitat pel país i de la lluita per les llibertats.”

Reivindicació a Girona

A Girona, el grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament va demanar, a les set del matí, la dignificació de la plaça Lluís Companys aprofitant els actes d'homenatge a la seva figura, amb motiu del 76è aniversari del seu afusellament i coincidint amb el Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i les Víctimes de la Repressió de la Dictadura Franquista que el Parlament va declarar l'any passat.

ERC-MES ho demana ja que, segons la coalició, hi ha alguna vorera en mal estat i la neteja hi és insuficient. Roca explica que “Lluís Companys és l'únic president d'una nació democràtica d'Europa afusellat pel feixisme” i que és “un símbol històric i polític d'importància cabdal per a Catalunya”.

Aquests van ser dos dels molts actes –vegeu la plana 12–que es van organitzar ahir amb motiu d'aquesta diada i en memòria del magnicidi del president de la Generalitat republicana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona