Política

memòria històrica

exposició al born

Tiren a terra l'estàtua de Franco exposada al Born

L'estàtua decapitada del dictador Francisco Franco a cavall que s'exhibia al barri del Born de Barcelona ha estat tombada aquest dijous a la nit. L'estàtua eqüestre s'havia instal·lat dilluns davant del Born Centre de Cultura i Memòria amb motiu de l'exposició Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà.

Des que es va anunciar l'exposició, havia causat una gran controvèrsia i reaccions airades de diversos ciutadans, que des del primer moment havien mostrat la seva oposició i li havien tirat ous, pintura i l'havien ridiculitzat afegint-hi detalls com ara nines inflables i caps de maniquí decorats. També li havien posat al damunt banderes estelades. Avui els actes de protesta havien acabat amb l'estàtua pintada amb els colors de la bandera gai i també amb una porta de fusta encastada al damunt de la figura del dictador. Però ben entrada la nit, la protesta va anar més enllà i va acabar amb l'estàtua tirada a terra després que uns desconeguts aprofitessin que estava situada sobre una espècie de rails de tren per fer-la caure.

En el moment de tancar-se aquesta edició, fonts de l'Ajuntament van manifestar que l'estàtua seria retirada de manera permanent. Des de bon començament, l'exposició havia creat un fort debat amb posicions molt enfrontades sobre la idoneïtat de posar les estàtues dedicades al dictador davant del Born.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia