Política

procés sobiranista

Puigdemont afirma que Europa “s'adapta” a les noves independències

El president de la patronal Cecot adverteix al govern espanyol que la llei no es pot utilitzar per evitar el diàleg

El president de la Generalitat admet que la Unió europea no se sent còmode amb les noves realitats territorials que sorgeixen per la transformació política del continent, però assegura que “s'hi adapta”. Carles Puigdemont va fer aquestes declaracions ahir durant la 22ena edició de la Nit de l'Empresari que organitza la patronal vallesana Cecot.

Durant la seva intervenció Puigdemont va fer referència al Brexit i als canvis regionals que estan trastocant la que semblava immutable realitat europea. El President considera que “la història de la civilització europea” ha estat la d'adaptar-se als canvis que s'han anat produint al llarg del temps. Per aquest motiu, creu que la “nova política” tindrà també aquesta flexibilitat històrica: “La política que no sàpiga 'reEvolucionar' [eslògan de la Nit de l'Empresari] camina directament al museu de la història, a ser un fòssil i només tindrà interès per als geòlegs''. I va reblar: ''Potser no li agrada que un determinat país vulgui proclamar la seva independència, però s'adapta, perquè sinó 'Europa fracassa''.

Per la seva banda, el president de la vallesana Cecot, Antoni Abad, va reiterar la defensa del diàleg i, sense citar-lo, va advertir el govern espanyol que ''quan la llei és l'excusa per no dialogar, vol dir que no es respecten ni les bases de la democràcia. Als empresaris la democràcia o la participació no ens provoquen inquietud. Perquè volem estar-hi. Això és el diàleg''.

Un dels moments claus de la nit va ser quan Abad va citar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, present a l'acte, i això va provocar que els assistents s'aixequessin i li dediquessin un llarg aplaudiment; una situació segurament impensable fa uns quants anys.

Antoni Abad va recordar que l'indicador de qualitat democràtica del 2015 editat pel Banc Mundial, que compara el nivell de qualitat d'un estat de dret, ''mostra que Espanya, lluny de convergir amb els països de millor qualitat, està divergint, i això és la conseqüència de com s'exerceix el poder a l'Estat espanyol”, va cloure.

El president de la Cecot va tancar la seva intervenció més política manifestant que''el que tenim i el que veiem no ens agrada, ni té futur. Bé, potser sí, un futur negre. Depèn de nosaltres, de tots nosaltres, donar-li color al futur''.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona