Política

IVET CASTAÑO

PRESIDENTA DEL PDECAT AL BAGES

“El nom és el que la gent ha volgut que sigui”

“Rebem l'herència de Bonvehí i la configuració de la llista ha estat fàcil, ja teníem el terreny planer”

“Les primàries representen la plena democratització en el partit”

Nou pas.
Nascuda a Manresa el 1981, és llicenciada en enginyeria superior química per la UAB. Va coordinar l'Institut Català de les Dones i des del març és directora dels serveis territorials de Governació. Ara passa a la primera línia política dins el nou PDECat.
No ha estat mai a primera línia política. Com arriba a liderar el PDECat del Bages?
De mica en mica. Vaig ser en la darrera llista de Manresa, però en un lloc endarrerit, perquè la intenció no era sortir, era un suport simbòlic a Valentí Junyent. Sóc militant des del 2008. Vaig entrar gradualment, perquè és un compromís que adquireixes, però has d'anar veient el funcionament del partit. És un procés. T'hi vas sentint a gust i vas entrant dins gairebé sense adonar-te'n. I t'agrada participar-hi, i més en aquest moment tan dolç i bonic. Tot està per fer i per construir. Era el moment per anar-hi.
I, en aquest procés, la podrem veure en llocs més elevats de la propera llista de Manresa?
Això no se sap, ni és el meu objectiu. En aquests moments, el meu objectiu és el PDECat.
Però en té l'aspiració o preferiria quedar-se en llocs interns?
Sóc de no fer aquests planejaments. Em baso en el dia a dia. I la meva il·lusió d'ara i la de tota la gent que m'acompanya és la de treballar per al partit i per a la comarca. A partir d'aquí? Ja es veurà, però l'objectiu el tenim aquí i ara. El que em pertoca és anar fent, sense aquesta planificació a llarg termini.
Només hi havia la seva candidatura. És bo o és dolent?
En el nostre cas és bo. El partit està cohesionat a la comarca perquè rebem l'herència de David Bonvehí, que s'ha cuidat de fer la feina del tu a tu amb tota la militància, d'obrir el partit, de fer que la gent vingui a veure'ns. I això vol dir que en el moment de configurar candidatures ja teníem el terreny planer i ha estat fàcil.
Un dels seus lemes és “Trenta municipis, trenta comitès locals, trenta caps de llista i trenta alcaldes.” No és ambiciós?
Ens hem de marcar reptes. Però som realistes. Tenim 30 municipis i és feina nostra configurar 30 comitès locals. Són la porta d'entrada a la militància dels municipis. Han de ser una peça de l'engranatge. I hem de poder tenir 30 caps de llista, que gairebé ja hi eren, perquè la feina del David ha estat ingent i el Bages és la comarca que té més associats de Catalunya. Els 30 alcaldes ja no depenen de nosaltres, però sí tots els estadis previs. Hem de treballar amb perseverança perquè la gent ens faci confiança.
Va fer una crida a “canviar la poca transparència del partit”. En quins termes parlava?
En termes com la renovació del partit, en la qual incorporem les primàries i, per tant, una democràcia plena dins l'organització. És un nou repte que anirà determinant els estadis.
Li agrada el nom definitiu?
El primer cop vaig votar PDC. M'agradava. I, ara, crec que PDECat sona bé.
No ha estat un embolic?
Ha estat el que la gent ha volgut que sigui. PDC va ser un clam unànime, i el partit ha recollit aquesta veu i ha fet els encaixos legals perquè sigui possible. I ha trobat la fórmula del PDECat, que està ben lligada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia