Política

El Vendrell aspirarà de nou als fons europeus al desembre

Ha quedat descartada en la primera convocatòria dels fons DUSI per al desenvolupament sostenible

Demana cinc milions per resoldre la fractura social i les barreres físiques que té

L'Ajuntament del Vendrell tornarà a aspirar a la subvenció dels fons europeus de desenvolupament urbà sostenible integral (DUSI) el mes desembre que ve per aconseguir la subvenció de cinc milions d'euros que necessita per tirar endavant el pla estratègic que va presentar el 13 de gener passat. Així ho va explicar el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, després que el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques va anunciar que la capital del Baix Penedès havia quedat fora en la primera convocatòria.

El Vendrell va presentar el pla estratègic Construint el Vendrell a la convocatòria de subvencions amb la voluntat d'executar entre el 2016 i el 2023 tot un paquet d'accions per compactar la ciutat i resoldre els problemes socials i urbanístics que té en aquest moment. La mobilitat, l'aparcament, la gestió de residus, l'atur, l'habitatge i la fractura digital són algunes de les línies sobre les quals l'Ajuntament del Vendrell vol incidir per generar noves oportunitats.

Les accions previstes en el pla passen per la riera de la Bisbal i l'eix del centre fins a la zona escolar i esportiva, amb la intenció de superar les barreres físiques que hi ha en l'actual configuració urbanística de la ciutat. Kenneth Martínez veu difícil que es pugui desenvolupar el projecte tal com s'havia previst sense aquesta subvenció, però confia que després de la revisió del projecte el Vendrell aconseguirà els diners en la segons convocatòria.

LA FRASE

Vam anar a Madrid a revisar el projecte i ara reforçarem els apartats que ens donaran més punts
Kenneth Martínez
regidor de promoció econòmica del vendrell

Calafell farà les obres, tot i no tenir subvenció

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha anunciat aquesta setmana la seva intenció de continuar amb la remodelació del nucli antic, malgrat que no ha aconseguit la subvenció del fons de desenvolupament urbà sostenible integral (DUSI). Calafell havia sol·licitat un ajut de 4,56 milions d'euros per pagar algunes de les obres recentment fetes al nucli urbà i ampliar el ventall d'actuacions a la zona. Segons Ferré, el govern local té la intenció de presentar-se a la segona convocatòria. El govern de Calafell, però, té la voluntat de tirar endavant el projecte de construcció d'una biblioteca a l'edifici del Sindicat i la renovació del carrer Jesús. Aquests dos projectes, segons Ferré, tenen resolt el 50% del pressupost, a càrrec del pla de barris de la Generalitat, i el 50% restant a càrrec de l'Ajuntament. Precisament, aquests projectes estan en fase de licitació i les obres començaran el mes de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona