Política

El nom de Partit Demòcrata Europeu Català ja és oficial

Ho han ratificat més del 85% dels associats

Només van exercir el dret a vot el 32% dels militants, 5.500 persones

Ara s'ha d'organitzar l'estructura del partit

El Partit Demòcrata Europeu Català, PDECat, ja té el suport de la majoria dels seus associats per dir-se d'aquesta manera. “Després d'un procés més llarg del que hauríem volgut”, segons va dir ahir la coordinadora general del nou partit, Marta Pascal, que va criticar les traves de l'Estat i del ministre de l'Interior, finalment el nom de PDECat és oficial. Ho van ratificar el 85,5% dels associats que entre divendres i ahir, dissabte, van fer ús del seu dret a vot.

Segons Pascal, dels 11.028 associats amb dret a vot, un 32,8%, 5.515, van votar i tan sols un 12,29% van votar que no (un 2,02% van votar en blanc). Que un 14% d'associats no votessin a favor de les sigles ho va valorar com el fet que són “un partit ric amb associats que tenen opinió”.

El 65,6% dels associats van votar electrònicament i el 34% restant ho van fer de manera presencial. “És important tot aquest vot electrònic perquè aquesta és la manera organitzativa que volem potenciar. Volem ser un partit digital, modern, punter i a l'alçada del país que volem fer”, va indicar la coordinadora general del PDECat. Entre les persones que van votar de manera electrònica hi ha el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la vicepresidenta del Partit Demòcrata, consellera de Presidència i portaveu del govern, Neus Munté. En canvi, el president del partit, Artur Mas, i la mateixa Pascal van votar de manera presencial a la seu del partit a Barcelona. Després de votar, Artur Mas va dir ahir que el partit es troba en un moment “decisiu” i va lamentar que el Ministeri de l'Interior que dirigeix Jorge Fernández Díaz hagi posat tants problemes perquè la nova formació pugui ser inscrita en el registre de partits amb el nom Partit Demòcrata Català (PDC), que és el que originàriament es volia posar.

Crear l'estructura

A partir d'ara el nou partit “es posarà a treballar intensament” per organitzar la seva estructura. A partir del 12 de novembre s'han d'escollir els consellers nacionals i les persones que lideraran els àmbits sectorials. “Ara és quan entre tots hem d'escollir les persones que tindran responsabilitats. Esperem que a finals d'any l'estructura ja estigui desplegada”, va dir Pascal. El PDECat té avui 11.508 associats, tot i que espera “tenir-ne molts més”, entre altres coses, va dir, “perquè encara s'ha de fer el traspàs de molts antics militants de Convergència Democràtica”.

LA FRASE

Estem contents de posar punt final a aquest procés malgrat les traves de l'Estat i de Fernández Díaz
Marta Pascal
Coordinadora general Pdecat
La inclusió “europeu” és respectuosa amb el manifest del congrés fundacional del partit
Artur Mas
president pdecat

LA XIFRA

11.508
associats
té el nou Partit Demòcrata Europeu Català, que substitueix l'antiga Convergència Democràtica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia