Política

Disturbis a Calais un dia abans que es desallotgi el campament

El campament de refugiats de Calais, al nord de França, va ser l'escenari de disturbis dissabte a la nit, enmig de la tensió pel desallotjament que està previst per avui i que s'allargarà durant la setmana. Un grup de persones va llançar pedres a la policia, que va respondre amb gasos lacrimògens. El govern francès planeja començar el desmantellament del camp, on es calcula que hi ha 6.500 immigrants, que seran repartits a 454 centres de tot França.

El primer grup de menors no acompanyats sense vincles familiars al Regne Unit ha arribat durant el cap de setmana. Hi ha 70 menors, entre els quals 54 nenes procedents la majoria d'Eritrea, que no tenen cap familiar al país. La seva entrada es produeix en virtut d'una normativa que permet que menors considerats vulnerables puguin entrar al país. L'anomenada “jungla de Calais” és un campament de refugiats –provinents sobretot de l'Àfrica, l'Afganistan i Síria– improvisat des de l'any 2015 a la ciutat francesa més propera a les costes del Regne Unit. Calais ja va viure una situació similar el 1990, amb famílies kosovars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia