Política

síria

Tornen els xocs a Alep després d'una treva estèril

La “pausa humanitària” no ha permès a l'ONU evacuar els 200 ferits, bloquejats a l'est de la ciutat siriana

Els enfrontaments es van reiniciar, ahir, a la ciutat siriana d'Alep entre les forces del règim sirià i els rebels, després que el termini de la “pausa humanitària” decretada per Rússia expirés. La matinada de diumenge, un diluvi de coets va caure sobre la zona oest de la ciutat, en mans del govern sirià, mentre que l'artilleria i els bombardejos aeris colpejaven la part est de la urbs, segons va indicar ahir l'Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH). “El règim i els rebels han reforçat els efectius militars, fet que ens fa témer, si fracassa l'alto el foc, una gran operació militar”, va advertir Abdel Rahman, director de l'OSDH. La treva no ha permès a l'ONU evacuar 200 ferits bloquejats al barri est de la ciutat. Els vuit corredors oberts per permetre els pas de civils i milicians des del sector rebel no es van fer servir. Al final, només vuit combatents ferits i set civils van poder abandonar el sector rebel. Les autoritats russes i els mitjans de comunicació estatals sirians van acusar els rebels d'haver-ne impedit la sortida. El ministre d'Afers Estrangers rus, Sergei Lavrov, va assegurar que els combatents van recórrer “a les amenaces, al xantatge i a la força” per bloquejar els corredors. Les Nacions Unides, que havien demanat una prolongació d ela treva fins dilluns, van considerar que les condicions de seguretat eren insuficients.

Capital econòmica de Síria fins a l'inici del conflicte, Alep viu ara un infern amb els bombardejos de l'exèrcit sirià i rus, que han estat condemnats per la comunitat internacional, incapaç de posar fi a un conflicte que dessagna el país des del març del 2011.

Aquesta ciutat del nord del país està dividida des del 2012 entre els barris de l'oest, en poder del govern, i els de l'est, sota control rebel i completament assetjats per les tripes governamentals des del juliol passat. Els darrers sis mesos, hi han perdut la vida més de 2100 persones, entre elles gairebé 500 nens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona