Política

La gestora del PSOE demana “seny” a Iceta

Alguns barons socialistes fan planar l'ombra del trencament amb els catalans si no acaten l'abstenció

Continua el ball de bastons al PSOE. Cada declaració o presa de posició política genera una reacció. L'anunci de Miquel Iceta que el Partit dels Socialistes de Catalunya es mantindrà fidel a l'oposició total al PP ha aixecat molta polseguera al PSOE. A Madrid han demanat als catalans que tinguin “seny” i alguns barons ja plantegen obertament la possibilitat de trencar amb el PSC, una idea que no és nova.

La darrera amenaça ha vingut de boca del portaveu de la gestora, l'andalús Mario Jiménez, que ha estat qui ha advertit que el trencament de la disciplina de vot al congrés “portarà a una revisió de la relació que mantenim els dos partits”. En declaracions a la Cadena Ser, Jiménez ha menystingut les apel·lacions a la “intel·ligència” que Iceta va fer ahir perquè el PSOE permeti que els socialistes catalans votin diferent. “A mi no m'agrada actuar amb intel·ligència davant les lleis. Davant les normes cal ser escrupolosos”, ha advertit un inflexible Mario Jiménez.

El president de al Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, i el de Castella-La Manxa, Emiliano Garcia Page són els que s'han mostrat més bel·ligerants amb el PSC. El primer els ha amenaçat de les “conseqüències” de votar diferent i el segon ha llençat un advertiment per a navegants: “si algú vol el divorci, n'hi ha prou amb que ho demani una de les parts”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia