Política

política

Munté: “Mentre la política catalana pot acabar al banc dels acusats, el sistema polític de la Gürtel, els ERE d'Andalusia i Fernández Diaz poden quedar impunes”

La portaveu del govern ha mostrat “tot el suport” de l'executiu a Carme Forcadell

La portaveu del govern, Neus Munté, ha denunciat que mentre la política catalana pot acabar al banc dels acusats, “l'altra sistema polític, el dels Gürtel, ERE d'Andalusia o Fernández Díaz” poden quedar “impunes”. “Aquesta és la realitat”, ha afegit.

Munté, que en nom de l'executiu ha mostrat “tot el seu suport” a Forcadell, també ha volgut posar en evidència la diferent “celeritat” d'uns processos i altres. Així, la portaveu ha recordat que mentre la denúncia contra Fernández Díaz va ser arxivada, altres casos, com el del regidor de la CUP de Vic, Joan Coma, ja són a l'Audiència Nacional. “Això és molt greu. Se l'acusa d'un delicte de sedició per haver fet ús de la seva llibertat d'expressió com a càrrec electe en el si d'un ple municipal. Insisteixo, és molt greu”, ha reafirmat.

Munté també ha aprofitat la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiu per valorar la situació política a Madrid després de la decisió del comitè federal del PSOE de permetre un govern de Mariano Rajoy. La portaveu del govern s'ha felicitat perquè tant el PSC com alguns líders regionals del PSOE hagin normalitzat les paraules “desobediència i divorci” en els darrers dies per parlar de la situació de les dues formacions a partir d'ara. “Si ara és valid per a ells, a Catalunya també ho deu ser”, ha dit la portaveu.

Finalment, Munté s'ha mostrat “optimista” de cara a l'aprovació dels pressupostos, tot i l'advertència que feia aquest dilluns la CUP. “Estem treballant sense pressa , però sense pausa i sempre dins del termini previst en les resolucions del debat de política general”, ha sentenciat la portaveu del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia