Política

seguretat

gihadisme

Detingut un presumpte gihadista a La Rioja

La Guàrdia Civil registra el domicili de l'home acusat de diversos delictes de terrorisme relacionats amb DAESH

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres a la matinada un presumpte gihadista a Calahorra (La Rioja) per suposades activitats relacionades amb l'organització terrorista DAESH, segons han informat fonts del ministeri de l'Interior. L'operació és conseqüència d'una altra portada a terme el desembre de l'any passat.

L'arrestat, A.B., és de nacionalitat marroquina i se l'acusa de delictes d'adoctrinament i enaltiment terrorista. Segons ha informat el ministeri de l'Interior,  A.B. era assidu d'un local d'hostaleria que regentava a Pamplona Salim Aghmir, detingut l'1 de desembre de 2015, i participava directament en activitats d'enaltiment i difusió de propaganda de l'organització terrorista Estat Islàmic (EI), també conegut com a DAESH.

Després de constatar la seva participació en aquestes activitats, els investigadors van detectar que A.B. augmentava les mesures de seguretat en els seus desplaçaments per la ciutat i en les seves activitats a la xarxa per intentar passar inadvertit i sospitant que era i va ser objecte de vigilància policial.

De fet, va traslladar la seva residència de manera sobtada de Pamplona a Calahorra. A més, els investigadors van comprovar que, després de la detenció de Salim Aghmir, l'investigat va continuar de manera autònoma amb el seu procés de radicalització, adoctrinament i sentència-adoctrinament terrorista, fent activitats en suport dels postulats de diferents grups terroristes que operen a les zones de conflicte de Síria i Iraq, sobretot DAESH.

També va resultar cridaner el seu suport explícit a les recents accions terroristes reivindicades per DAESH a París, així com els musulmans que viatgen a Síria i Iraq per combatre a les files de l'organització terrorista.  

Interior subratlla que el perfil del detingut coincideix amb el de la majoria dels gihadistes detectats a terres europees: persones aparentment integrades en la comunitat de residència i, que després d'un procés de radicalització, passen a abraçar els postulats més radicals, convertint-se en individus potencialment perillosos per a la seguretat nacional.  

Ara mateix, els investigadors, que han comptat amb la col·laboració del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), estan registrant el domicili del detingut i el seu lloc de treball a la recerca de documentació i material informàtic que ajudi a trobar possibles vincles del detingut a Espanya i en altres països.

Aquesta detenció se suma a la dels dos presumptes gihadistes detinguts aquest dimarts a Eivissa. En total, ja són 157 els suposats gihadistes capturats per les forces de seguretat espanyoles des del 2015, quan es va activar el nivell 4 d'alerta antiterrorista. L'operació s'ha portat a terme sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció 5 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

El ministeri de l'Interior ha aprofitat per recordar que, a través de la iniciativa ‘Stop Radicalismes', existeixen a disposició dels ciutadans una sèrie de canals perquè, de manera confidencial i segura, posin en coneixement del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (Citco) possibles casos de radicalització en el seu entorn: la pàgina web www.stop-radicalismos.es , l'aplicació mòbil d'alertes de seguretat ciutadana Alertcops i el telèfon gratuït 900 822 066.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat