Política

política

formació de govern

Batet fa responsable Podem de la continuïtat de Rajoy

La secretària d'Estudis i Programes del PSOE considera que els diputats del partit liderat per Pablo Iglesias “no són útils” ni a la societat ni als seus votants

La darrera cap de llista del PSC a les eleccions estatals, Meritxell Batet, ha acusat Podem d'haver “provocat” l'actual situació en no donar suport al candidat del PSOE, Pedro Sánchez, quan es va presentar a la investidura en els anteriors comicis. “El problema és que no serveixen per a res, els seus escons no serveixen per desencallar la situació ni en una direcció ni en una altra”, ha declarat Batet a RAC1.

La també secretària d'Estudis i Programes del PSOE els ha recordat que si haguessin donat suport a la investidura de Sánchez ara hi hauria un president socialista que estaria fent polítiques “radicalment diferents” i ha assegurat que “no ha estat possible perquè ells van dir no a Rajoy i no a Sánchez”. Segons Batet, l'actual Units Podem “no són útils” ni a la societat ni als seus votants.

Batet ha matisat que pel que fa a les anteriors eleccions “els principals responsables” de la continuïtat de Rajoy és Podem, mentre que en la nova legislatura ha dit que la responsabilitat principal és del PP, que és qui ha guanyat les eleccions, i la resta s'ha de repartir “en la proporció que correspongui”.

En tot cas però ha assegurat que “mai del PSOE en exclusiva”. Sobre la votació del PSC en la investidura de Rajoy, Batet ha reiterat els motius que han portat els socialistes catalans a decidir un vot contrari a l'abstenció decidida pel comitè federal del PSOE i ha negat que això suposi una “ruptura unilateral”. En ser preguntada per les acusacions d'alguns barons i membres del PSOE en aquesta direcció, Batet ha demanat aplicar la raó i “un fil racional” en les decisions que es prendran després de la votació. “Tot allò que contribueixi a una escalada de distanciament entre els dos partits no és positiu.

Treballaré perquè tot vagi en la direcció contrària. Ara més que mai cal reforçar llaços entre els dos partits, ha declarat. Tot i això, sí que ha reconegut que la relació entre PSC i PSOE pot ser “diferent” a partir de dilluns però ha assegurat que des del PSC es continuarà treballant “perquè sigui com a mínim igual d'intensa i millor”.

Batet ha rebutjat que hi hagi bons i dolents dins del socialisme, tot i que ha considerat que segons el seu punt de vista l'abstenció és un “error històric” i que els seus companys que acabin votant en aquesta direcció estan “equivocats”. Batet ha alertat que un dels motius que els porten a defensar el 'no' és que una abstenció “complica molt les decisions futures”, tot i que ha assegurat que el que es va decidir al comitè federal no és donar estabilitat a un govern del PP.

En aquest sentit, ha afirmat que el programa dels socialistes no ha variat i que continuaran defensant en la cambra espanyola les seves polítiques. “No hi ha cap mena de compromís amb les polítiques del PP i entenc que només es donarà suport on es pugui influir substancialment”, ha dit.

Sobre el fet que no són els únics que han expressat la seva disconformitat amb la resolució el comitè federal, Batet ha recordat que l'abstenció va obtenir un 60% dels vots i un 40% en contra i per això ha reflexionat que “no seria tan estrany” que la votació final dels diputats socialistes escenifiqués això.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona
política

Albiol demana “mesures urgents” per actuar contra la multireincidència

Badalona
estat espanyol

Ábalos desafia el PSOE i reclama la seva readmissió com a afiliat

barcelona