Política

Lliures es presenta contra l'esquerranització i el procés

La plataforma d'exdirigents de CiU descontents amb el sobiranisme neix com a moviment liberal de centre no independentista

Xavier Cima es distancia a última hora del nou projecte polític

Un moviment liberal, de centre, no independentista, humanista, contrari a l'esquerranització de la política catalana, que no és la continuació de cap formació política anterior i amb voluntat d'esdevenir un partit. Amb aquestes coordenades es va presentar ahir Lliures, un projecte adscrit a la tercera via, impulsat per exdirigents de CDC i d'Unió desencantats amb el procés sobiranista “infinit”, com l'exconseller amb Jordi Pujol Antoni Fernàndez Teixidó i l'exdiputat d'Unió Roger Montañola. “Què és Lliures? La voluntat de posar el catalanisme al dia”, va explicar Fernàndez Teixidó davant d'unes 700 persones congregades a l'auditori Axa de Barcelona. El veterà exdiputat va advertir d'una basculació “letal” cap a l'esquerra en la política catalana. “És inevitable l'esquerranització de la vida política a Catalunya? Sí, perquè ja des de fa temps han entès que els objectius que s'han marcat de la independència, o vénen de la mà dels més extremistes o no arribaran mai”, va alertar, en referència a la CUP i a Catalunya Sí que es Pot.

“A Lliures no trobaran dies històrics, ni èpiques permanents, ni jornades massives, ni proclames que la vida al cel és millor”, va avançar Montañola, que es va declarar cansat que qüestionin la seva catalanitat perquè no és independentista. L'exdiputat d'Unió es va queixar del debat “de banderes i identitats” i va criticar alhora “l'immobilisme, la prepotència, el menyspreu i el bloqueig de l'altra banda de l'Ebre”.

A la mateixa hora, l'exlíder socialcristià Josep Antoni Duran i Lleida i l'actual dirigent d'Unió Ramon Espadaler eren a la presentació del llibre de l'exdiputat de CiU Josep López de Lerma. Però al llançament de Lliures hi havia una absència més sonada, la de l'exdiputat de CDC Xavier Cima, una de les cares amb què s'associava fins ara el nou espai, però que ahir a última hora se'n distanciava amb una piulada. “Alguns que ja vam dir que no faríem política us seguim des de la feina a la privada!”, va deixar clar el marit d'Inés Arrimadas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona