Política

formació de govern

Podem alerta Puig que l'abstenció del PSOE “posa en risc la credibilitat política del seu relat”

El síndic de la formació subratlla que la decisió dels socialistes condicionarà la viabilitat econòmica dels acords programàtics per la manca de finançament

El cap del Consell justifica el seu vot perquè “els valencians no volien terceres eleccions”

El síndic de Podem a les Corts Valencianes, Antonio Montiel, ha alertat aquest dijous el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig que amb el seu suport a l'abstenció del PSOE en la votació d'investidura a Mariano Rajoy “posa en risc la viabilitat dels nostres acords programàtics per manca de finançament adequat” i la “viabilitat política per la manca de credibilitat política del relat del PSOE i de vostè mateix”.

Montiel ha fet aquesta intervenció durant la sessió de control a les Corts Valencianes en la qual ha interpel·lat Ximo Puig sobre les conseqüències per al País Valencià d'un govern espanyol presidit per Mariano Rajoy. En la seua opinió, l'abstenció del PSOE “limita seriosament el discurs reivindicatiu davant Madrid, posa en risc la lluita contra la corrupció i el canvi de projecte de país”.

Una amenaça

El síndic de Podem s'ha demanat si aquesta actitud es fa a canvi de la governabilitat en favor de les retallades en serveis públics, la reforma laboral o el suport “a un partit que està als tribunals acusat de corrupció” i si és sinònim “que el que fem aquí, el govern a la valenciana, és ingovernabilitat”. Montiel ha dit no entendre el perquè el PSOE “lliura a Rajoy el govern”, i ha dit que el president espanyol en funcions “no és només un perill sinó una amenaça constant per al País Valencià” i ha citat com a exemple l'amenaça de dur davant el Constitucional de la Llei de la nova Corporació Valenciana de Mitjans.

En resposta a Montiel, el president Ximo Puig, ha reconegut que no és optimista en relació al nou govern de Rajoy però ha dit que confia “en la força i el coratge del poble valencià”. Puig ha reconegut que li ha costat molt prendre les decisions que ha pres però l'ha justificada assenyalant que la majoria dels valencians no volien una repetició d'eleccions. El cap del Consell ha assenyalat que calia escollir “entre posicions rocoses o avenços” i s'ha mostrat contrari a qualsevol sucursalisme, partidari de traslladar l'agenda del seu govern a Madrid.

Assumpció del deute

Puig ha avançat que en la pròxima conferència de presidents autonòmics demanarà a Rajoy l'assumpció del deute autonòmic en la seva totalitat, “tal com ha fet Merkel amb els landers alemanys, és possible acabar amb el deute de les autonomies”. El president valencià ha indicat que interpretar la realitat “a través del vidre de la política estatal o la lògica partidista seria repetir errades del passat” i ha remarcat que “desblocar la governabilitat no és renunciar”, mostrant-se lleial a les polítiques de l'acord de govern valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia