Política

L'FBI investiga nous correus electrònics Clinton

L'anunci es produeix després d'una filtració de Wikileaks de nombrosos missatges atribuïts a la candidata Demòcrata

Trump titlla la seva rival d'“amenaça” per a la seguretat dels EUA i el Partit Republicà la considera “desqualificada” per a la presidència

L'Oficina Federal d'Investigació (FBI) dels Estats Units ha anunciat aquest divendres que investigarà una nova bateria de correus electrònics de l'actual candidata del Partit Demòcrata a la presidència, Hillary Clinton, durant la seva etapa al capdavant del departament d'Estat, tot i que al setembre va rebutjar presentar càrrecs contra ella.

L'FBI ha confirmat aquestes noves indagacions en una carta enviada a destacats representants republicans al Congrés. Segons la missiva, recollida per mitjans nord-americans, el director de l'agència, James Comey, assenyala que no pot determinar “quant temps caldrà per completar aquest treball addicional”.

El director de la policia federal ha explicat que s'està investigant “un cas no relacionat”, però que l'oficina ha tingut coneixement de “missatges de correu electrònic que semblen ser pertinents per a la investigació” sobre Clinton.

“L'FBI hauria de prendre mesures d'investigació adequades per revisar aquests correus electrònics i determinar si contenen informació classificada, així com per avaluar la seva importància en la nostra investigació”, ha indicat Comey.

Fonts esmentades per la CBS han aclarit que no es tracta d'una reobertura de les indagacions, ja que mai s'havien tancat del tot.

El portaveu del Departament d'Estat, Mark Toner, ha manifestat la voluntat del govern per “col·laborar” si així ho sol·licita l'FBI, tot i que ha matisat que “no té detalls i informació addicional” a la carta que s'ha fet pública aquest divendres a la tarda, segons l'agència Reuters.

L'anunci del FBI es produeix després que Wikileaks hagi filtrat nombrosos correus electrònics atribuïts a Clinton i el seu equip, si bé fonts esmentades per la cadena NBC News han descartat que els documents en qüestió siguin els que han vist la llum aquests últims dies.

També descarten que es tracti de material derivat d'un ciberatac rus.

“Amenaça” per a la seguretat dels EUA

La polèmica entorn de l'ús dels diferents servidors ha estat un dels temes recurrents al llarg de tota la campanya, així com en els debats televisats amb el candidat republicà, Donald Trump. Ara, a onze dies de les eleccions presidencials, aquest afer torna a copar titulars.

Trump ha aprofitat el seu primer acte després de l'anunci del FBI per retreure a Clinton la seva conducta al llarg dels últims anys, que segons ell “amenaça la seguretat dels Estats Units”, i la seva “corrupció”.

El magnat tampoc ha dubtat a criticar l'FBI després de no veure delicte a l'ús del correu privat, però ara ha canviat el to per dir que el sistema “podria no estar tan arreglat com pensava”.

El Partit Republicà ha considerat després de conèixer la investigació de l'FBI que la candidata demòcrata a la Casa Blanca està desqualificada per ocupar la presidència.

“La decisió de l'FBI de reobrir la investigació penal sobre el servidor secret de correu electrònic de Hillary Clinton just onze dies abans de les eleccions demostra que aquest descobriment ha de ser molt greu”, ha dit en un comunicat el president del Comitè Nacional Republicà, Reince Priebus.

“Aquest succés sorprenent suscita greus interrogants sobre quins arxius han pogut ser lliurats i per què, i si demostren una intenció de violar la llei”, ha afegit.

Segons ell, no hi ha dubte sobre el fet que Clinton “ha posat en risc informació classificada en milers d'ocasions en el seu temerari intent d'ocultar” fets de corrupció al departament d'Estat quan n'era titular (2009-2013).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona