Política

política

rajoy jura el càrrec

Rajoy jura el càrrec amb la Bíblia, la Constitució i una creu

Ja està. Mariano Rajoy ha superat el darrer tràmit per revalidar la seva condició de president del govern espanyol. Ha jurat el càrrec a La Zarzuela en presència del rei Felip VI. Com va fer a la primera investidura, Rajoy ha jurat el càrrec envoltat d'una Bíblia, un exemplar de la Constitució espanyola i una creu. El ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha actuat com a notari de l'Estat.

Han estat presents en el jurament la presidenta del Congrés, Ana Pastor; el del Senat, Pío García Escudero; el del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos; i el del Tribunal Suprem i el CGPJ, Carlos Lesmes, que han sentit com Rajoy feia servir la fórmula: “juro complir fidelment les obligacions del càrrec de president del govern amb lleialtat al Rei i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l'Estat, així com mantenir el secret de les deliberacions del consell de ministres”.

Tot i que ha tingut prou temps per definir el seu govern durant aquests més de 300 dies de govern en funcions, Rajoy no anunciarà fins dijous la composició del seu gabinet, del qual s'especula que podria tenir un perfil “pactista”. Tot i que la carpeta catalana és damunt la taula, el més urgent ara per a l'executiu de Rajoy és l'aprovació del pressupost, que no es preveu fàcil , atès que haurà d'incorporar les exigències dels socis europeus en matèria de despesa, o sigui, una retallada de vuit mil milions d'euros, que haurà de pactar amb Ciutadans i el PSOE. Aquest darrer ja ha advertit que no permetrà que es toqui un euro en matèria de despesa social, mentre que el mateix Rajoy va anunciar durant el seu discurs d'investidura que el seu objectiu és mantenir les mateixes polítiques, cosa que comporta retallades en aquest àmbit i en el de les aportacions de l'Estat a les comunitats autònomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell