Política

Estats Units

eleccions presidencials

Trump es compromet a ser “el president de tots els nord-americans”

El guanyador de les eleccions als EUA apel·la a “reconstruir el país” i recuperar el “somni americà”

El candidat republicà garanteix una bona entesa amb “totes les nacions disposades a entendre's amb nosaltres”

El guanyador de les eleccions presidencials als Estats Units, Donald Trump, ha promès aquest dimecres ser un president per a “tots” els nord-americans i ha fet una crida a la unitat de la nació.

El candidat republicà ha comparegut aquesta matinada (matí a Catalunya) davant els seus seguidors a l'Hotel Hilton Midtown de Nova York després de saber-se vencedor dels comicis. El vicepresident electe, Mike Pence, ha anunciat moments abans que “el poble nord-americà ha parlat i ha elegit un nou president”. Instants després Trump ha pujat a l'escenari acompanyat de la seva dona, Melania, i altres membres de la seva família.

Ell mateix ha confirmat que la seva rival demòcrata, Hillary Clinton, ja l'ha trucat per felicitar-lo per la seva victòria al final d'una jornada electoral “històrica”. “La felicito a ella i a la seva família per la seva dura campanya, una campanya lluitada de debò”, ha dit.

Tot seguit, ha assegurat que ara és el moment que els EUA “es recuperin de la divisió”. “A republicans demòcrates i independents us dic: ara és el moment que ens unim com una nació, com un sol poble. Ara és l'hora”, ha afirmat.

Trump s'ha compromès a ser “el president de tots els nord-americans” i a treballar per “reconstruir el país” i recuperar “el somni americà”. “Cada americà tindrà l'oportunitat d'aconseguir el seu potencial màxim. Els homes i dones oblidats del nostre país ja no ho tornaran a ser”, ha assegurat.

El president electe ha anunciat que engegarà un pla per reconstruir la “infraestructura” del país que donarà feina a milers de persones. “Arreglarem l'interior de la ciutat: els túnels, els aeroports, les autoescoles, els hospitals. Reconstruirem la nostra infraestructura, que esdevindrà la millor del mon. Posarem milers de persones a treballar mentre ho fem”, ha garantit. A més, ha augurat que Estats Units tindrà “l'economia més forta del món” i espera “tenir grans relacions amb la resta de països”.

En aquest sentit, ha volgut llançar també un missatge a la comunitat internacional: “Encara que posarem els interessos dels EUA al capdavant, serem justos amb els altres països”. “Ens durem bé amb totes les nacions que estiguin disposades a dur-se bé amb nosaltres”, ha asseverat.

“Prometo no decebre. Farem les coses ben fetes”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona