Política

Política

Puig sobre les visites de Sánchez: “No sé a què ve, però em sembla bé”

El secretari general del PSPV-PSOE assegura que “cadascun és lliure de fer allò que considere que és millor per a ell o per al seu partit”

L'exlíder del PSOE ha anunciat que iniciarà el seu recorregut estatal per les localitats de Xirivella i Sueca

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, sobre la visita de l'exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez prevista per al pròxim dissabte a Xirivella (l'Horta) i Sueca (la Ribera) ha assenyalat que el fet que “vinga gent a la Comunitat Valenciana està bé”, perquè “som terra d'acollida”.

Puig s'ha expressat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació en ser preguntat per les visites a municipis valencians que Sánchez realitzarà el cap de setmana com a punts de partida de la campanya que el socialista realitzarà pel territori estatal per reunir-se amb la militància. “Cadascun és lliure de fer allò que considere que és millor per a ell o per al seu partit”, ha manifestat Ximo Puig, qui ha assenyalat que no li preocupa que vinga Pedro Sánchez a València.

En la seua opinió, “que vinga gent a la Comunitat Valenciana està bé sempre, nosaltres som terra d'acollida i ens agradaria fins i tot que vingués més gent”. Per aquest motiu, ha indicat que ha tornat a demanar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que “ens deixe portar a les 1.400 persones que volem portar”, ha dit en referència a refugiats. “Nosaltres som terra d'acollida tot aquell que vinga benvingut siga”, ha subratllat.

Congrés

D'altra banda, preguntat per les veus socialistes a València que demanen que se celebre un congrés ja i es trie un nou secretari general del PSPV, ha manifestat que “cadascun té dret a demanar allò que corresponga”. “No ocupa cap lloc en la meua agenda en aquests moments aquesta qüestió”, ha respost Puig, qui ha afegit: “Jo sóc el secretari general del partit i quan els militants decideixen que no ho siga, no ho seré. I sóc president de la Generalitat perquè el Parlament així ho ha decidit i estem en un govern que dóna estabilitat, honradesa i diàleg”. Per tant, ha manifestat que “mentre això funcioni així les coses van bé”.

En aquesta línia, ha dit que és “partidari de la llibertat d'expressió i que cadascun faça allò que pensa que és millor sobretot per a la ciutadania, que és pel que aquí estem”. Així mateix, ha destacat que “un partit polític no és una fi en si mateixa, pot haver-hi gent que pense mirant-se el melic, jo no, jo sempre he pensat un partit és un instrument per millorar la societat”.

D'altra banda, el president ha estat preguntat pel pacte aconseguit pel PNB i el PSE-EE per governar junts Euskadi els propers quatre anys. “A mi en principi em sembla bé que es conformin govern el més estables possibles i que tinguen una mirada progressista”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona