Política

Iniciativa de país

Catalans de renom projectaran Catalunya al món

La Generalitat ha creat un Consell Consultiu integrat per 39 persones de renom de tota mena de disciplines i procedències que han d'ajudar el Diplocat a projectar la imatge exterior de Catalunya. Les persones que hi formin part ho faran de manera desinteressada per un període de quatre anys renovables. El futbolista i exjugador del Barça Xavi Hernández, el tenor Josep Carreras, el músic Jordi Savall, la cuinera Carme Ruscalleda, l'ambaixador dels Estats Units Ambler Moss o l'empresària Sol Daurella són algunes de les persones que en formen part.

Ahir al vespre hi va haver la primera reunió anual del Ple del Consell de l'organisme presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva. El president de la Generalitat es va reunir després del plenari amb els membres del Consell Consultiu, als quals els va agrair la seva aportació i els va demanar que aprofitin la seva “gran capacitat de projecció cap a l'exterior i experiència internacional per ajudar-nos a obrir portes al món i que es valori la feina que fem”. El president va manifestar que “els esdeveniments recents a Europa i els Estats Units ens recorden que aquest és un món cada dia més complex i incert, però que l'altra cara de la moneda és que és ple d'oportunitats i per tant no podem perdre l'ocasió d'aprofitar-les”.

Per la seva banda, el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, va recordar que “el major recurs natural de Catalunya és la seva gent” i que “aquest consell consultiu ens ha de permetre guanyar capacitat d'incidència internacional i presentar els actius del país en l'escena internacional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia