Política

municipal

dia de la constitució

Declaren “no festiu” el 6-D a Sils sense cap vot de l'equip de govern

L'Ajuntament de Sils ha aprovat una moció en què es declara el Dia de la Constitució, el dimarts 6 de desembre, “no festiu” per als càrrecs electes. El text de Capgirem Sils-CUP (2 edils) només va ser avalat per CiU (4 regidors) perquè no hi va donar suport cap dels sis membres de l'equip de govern (Independents-MES, ERC i ICV-EUiA) presents en el ple de dijous passat.

El text considera que el 6 de desembre se celebra “la Constitució Espanyola, aquella carta que s'ha fet servir tantes vegades per imposar voluntats contra el nostre poble”. Els regidors de Capgirem Sils Albert Rossell i Sergi Urzay volien que l'Ajuntament fes un pas endavant i manifestés una clara posició en el procés “d'emancipació nacional”, sostenen des de Capgirem Sils. Però els cinc regidors independents, incloent-hi l'alcalde, Martí Nogué, i el regidor d'ERC Juli Garcia, es van abstenir –no hi era Albert Miralles (EUiA).

“Acte cívic i solidari”

El text fa referència al fet que els càrrecs electes consideraran laborable el 6-D. En principi, Capgirem Sils i CiU volen fer “un acte cívic i solidari de rebuig” a la Constitució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia