Política

Cordon vol dimissions a Torroella un cop passada la fira de Sant Andreu

L'exalcalde acusa Rufí i els edils del govern que van donar suport a la moció del Pacma d'ignorar-la, arran de les activitats amb animals del cap de setmana

La moció de censura encara cueja a Torroella de Montgrí, on l'exalcalde i portaveu del grup de CiU, Jordi Cordon, pensa demanar la dimissió, en el ple d'aquesta nit, de l'alcalde i la resta de regidors del govern (tots els d'ERC-Junts i L'EST) que van votar al maig a favor de la proposta del Pacma contra el correbous i “cap tipus de festa o activitat lúdica on s'utilitzin animals vius com a objecte de divertiment”.

Malgrat la petició, Cordon, dóna per descomptat que “ningú no dimitirà”, però creu que la situació posa de manifest “les maniobres maquiavèl·liques que va fer ERC-Junts per liderar la sortida del govern i promoure un govern alternatiu amb la moció de censura”. L'edil diu que ni prioritza les vaquetes ni, evidentment, està en contra de les activitats amb animals de la Fira de Sant Andreu –com ara el concurs de gossos d'atura o l'exhibició de cavalls, ovelles o coloms–. Per això, argumenta que ha deixat passar la fira per denunciar la “incoherència”.

El portaveu de CiU, molest també per la desestimació fulminant de les seves al·legacions al pressupost –rebutjades encara no 24 hores després que les presentés–, demanarà si algun regidor del govern representarà el municipi el 10 de desembre a Deltebre, on premiaran la penya taurina San Marcos, ja que creu que l'alcalde o un edil amb delegació han de fer costat a l'entitat local.

LA DATA

05.05.16
el ple
va aprovar, amb CiU en contra, la polèmica moció del PACMA que va precipitar el canvi a l'alcaldia pel correbou

El ple derogarà acords franquistes

E.A.

L'equip de govern porta avui al ple una proposta per derogar els acords d'exaltació franquista que va adoptar l'Ajuntament de Torroella de Montgrí entre els anys 1939 i 1975. Entre les iniciatives que es vol deixar sense efecte, hi ha la del 23 de febrer de 1940 quan el pont va ser batejat oficialment amb el nom de “puente del Teniente General Orgaz” o el de contribució amb 50 pessetes a la construcció del Valle de los Caídos, el març del 1943, i amb 5.000 pessetes a la compra del solar per al govern civil de Girona, el maig del 1944. L'alcalde, Josep Maria Rufí, veu “pertinent” que, en democràcia i en ple procés de construcció nacional, es deroguin. En relació amb el nom del pont, es proposa aprovar oficialment la denominació “pont del Riu Ter”, com s'anomena de manera oficiosa des de fa molts anys, encara que l'Ajuntament no n'havia formalitzat el canvi de nom oficialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona