Política

Begur canvia d'empresa concessionària d'aigua després de mig segle

El govern local adjudica el nou contracte a Aigües de Catalunya per cinc anys, prorrogables fins als nou

L'alcalde destaca que el servei s'abaratirà

El ple de l'Ajuntament de Begur va acordar dimarts a la nit adjudicar la contractació de la gestió indirecta, en règim de concessió, dels serveis municipals d'abastament domiciliari d'aigua potable i clavegueram del municipi a l'empresa Companyia General d'Aigües de Catalunya per un preu anual d'1,07 milions d'euros. L'alcalde, Joan Loureiro, va defensar que s'aconsegueix “un dels principals objectius marcats, que no és altre que abaratir el preu de l'aigua”, una rebaixa que també afectarà les fuites fortuïtes en canviar-se l'article que ho regula. A partir d'ara, en casos de pèrdues per avaria, es facturarà tota l'aigua segons el primer tram del consum, que és el més econòmic.

El contracte de la nova gestió dels serveis d'aigua potable i clavegueram es va aprovar, sense cap vot en contra i amb l'abstenció de CiU, per un període de cinc anys, més quatre de prorrogables. La Companyia General d'Aigües de Catalunya s'ha acabat imposant a tres empreses més, entre les quals hi havia Sorea, que és la que havia gestionat la concessió del servei els darrers 50 anys.

L'Ajuntament de Begur va treure a licitació els dos serveis en esgotar-se el termini màxim de concessió, que és de 50 anys. Sorea (abans SAUR SA) gestionava el servei municipal d'aigua potable des de l'11 d'octubre del 1966, i el del clavegueram des del 28 de febrer del 2001. En esgotar-se el termini màxim pel que fa al servei de l'aigua, la junta de govern del gener de l'any passat, ratificada pel ple municipal del mateix mes i any, va denunciar el contracte. En el ple del març passat es va aprovar inicialment el plec de clàusules administratives particulars i el plec de prescripcions tècniques.Un cop aprovades les clàusules, les empreses interessades van tenir dos mesos per presentar les seves proposicions. En el ple del juliol es van valorar les al·legacions presentades per les empreses interessades. I la setmana passada ja es va obrir el tercer sobre del concurs, amb la valoració econòmica, per decidir l'adjudicació. A part d'Aigües de Barcelona i Sorea, s'hi van presentar les empreses Acciona Agua Servicios SL i FCC Aqualia SA.

LA XIFRA

5
anys
és el termini inicial de la concessió a la Companyia General d'Aigües de Catalunya, que es pot prorrogar 4 més.

Català torna a collar Renart

El portaveu del grup de CiU i exalcalde, Joan Català, va tornar a preguntar al govern begurenc (ERC, Bloc Municipal i el PSC), al final de la sessió, pel desmantellament de les instal·lacions de l'antiga discoteca a l'aire lliure Carpa's, de les quals va denunciar “la deixadesa” i la presència d'elements vinculats a l'antiga activitat de discoteca i molts altres de nous. Català, que ja ha tret la qüestió altres vegades durant el mandat, recorda el requeriment del seu govern perquè el solar fos restituït a l'estat anterior a l'activitat i va demanar irònicament si la “permissivitat” del tripartit local la preveu el pacte de govern. L'alcalde, Joan Loureiro, li va respondre que el desmantellament ha avançat i que, després de dos requeriments a la propietat, del tinent d'alcalde Marià Renart, en farà un altre. Renart, ahir, lamentava la “persecució personal” a què el sotmet el grup de CiU, que atribueix a “l'obsessió per passar la factura de la pèrdua del poder després de l'oposició feta al mandat passat”. Renart diu que ja ha enderrocat i desmantellat les construccions i que la presència d'animals és compatible amb la figura d'espai natural. En l'anterior mandat, CiU i el PSC van donar suport a una modificació de planejament per qualificar la major part del solar on hi havia l'antiga discoteca Carpa's amb la màxima protecció ambiental. Renart lamenta que la iniciativa ha fet inviable la implantació d'activitats econòmiques i lúdiques a l'espai, com ara una discoteca nova o un camp de pitch-and-putt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia