Política

operació diàleg

Homs a Santamaría: “Si pensa que es pot resoldre la qüestió catalana sense passar per les urnes fa un mal diagnòstic”

El portaveu del PDECAT demana a l'executiu espanyol que apliqui la llei d'estabilitat i atorgui més marge de dèficit

El portaveu del PDECAT al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, ha advertit aquest dijous la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que els oferiments al “diàleg” amb la Generalitat de Catalunya no tenen credibilitat si no passen per l'acceptació d'un referèndum d'autodeterminació. “Si algú pensa que es pot resoldre la qüestió catalana sense passar per les urnes, simplement fa un mal diagnòstic”, ha dit a les portes de la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats, on ha comparegut la vicepresidenta.

“A ningú no se li pot demanar que renunciï als seus principis, al seu programa, a les seves propostes, a allò que a més a Catalunya s'ha guanyat i de quina manera en tots aquests anys”, ha afegit.

També s'ha referit a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d'aquesta tarda, per demanar que “els que tant parlen de complir sempre la llei i s'emparen a la llei” per a altres coses, es comprometin a “complir la llei d'estabilitat pressupostària” en la qüestió dels objectius de dèficit. “Si això es complís, permetria el que ha reclamat el conseller Junqueras i poder disposar d'uns marges de compliment de l'objectiu de dèficit més raonables i ajustats a les competències que tenen les autonomies”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia