Política

Investiguen el president de Múrcia per delictes de malversació i frau

El fiscal vol la imputació de Pedro Antonio Sánchez (PP) per “irregularitats” durant la seva etapa d'alcalde

Ciutadans, amb qui governa, exigirà la seva dimissió

El president de la comunitat de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, està sent investigat per presumptes delictes de malversació i frau. Sánchez, del Partit Popular, va ser alcalde de Puerto Lumbreras i els fets que ara es volen aclarir tenen a veure amb la construcció d'un auditori en aquest poble de la comunitat murciana.

El jutjat de Llorca investiga la presumpta adjudicació irregular de les obres de construcció de l'auditori, a causa d'una denúncia presentada al seu dia per la fiscalia superior de Múrcia. En l'obra es va invertir una subvenció de 6 milions d'euros de la Conselleria de Cultura, però l'edifici no es va arribar a acabar.

Sánchez governa a Múrcia amb el suport de Ciutadans, que ha firmat tant amb el PP regional com l'estatal un pacte per apartar tots els càrrecs públics imputats per delictes de corrupció. El partit d'Albert Rivera creu que haurà de deixar el càrrec si resulta imputat. Després de conèixer la interlocutòria de la jutgessa, el president murcià va assegurar que no dimitirà perquè confia que “tot s'aclareixi”. Sánchez va posar ahir fre a les acusacions i va defensar l'obra de Puerto Lumbreras. “La subvenció que es va rebre de la comunitat es va invertir al cent per cent” en la seva execució, “es va pagar i està justificada, tal com acrediten absolutament totes les certificacions, la fiscalització, els informes i els documents”.

Sánchez està considerat un dels valors en alça del PP. Delfí de l'anterior president murcià, Ramón Luis Valcárcel, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, li va donar suport públicament després que la Guàrdia Civil el vinculés amb la trama Púnica. “Tens tot el meu suport”, li va dir en un míting durant la campanya passada.

LA XIFRA

6
milions
d'euros de subvenció es van rebre per a la construcció d'un auditori a Puerto Lumbreras.

LA FRASE

La subvenció que es va rebre de la comunitat es va invertir al cent per cent
Pedro Antonio Sánchez
president de la comunitat murciana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia