Política

Rescaten 92 immigrants que anaven a la deriva en cinc pasteres

Salvament Marítim i la Guàrdia Civil localitzen les embarcacions davant les costes de Màlaga, Cartagena, Almeria, Tarifa i Torrevella

Troben 22 persones més amagades al doble fons d'un camió que intentava creuar la frontera de Melilla

Salvament Marítim i la Guàrdia Civil han rescatat aquest dissabte un total de 92 immigrants que navegaven a la deriva en cinc pasteres davant les coses de Màlaga, Múrcia, Almeria, Cadis i Alacant. En paral·lel, la Guàrdia Civil ha localitzat 22 persones amagades sota el doble fons d'un camió que es disposava a creuar la frontera de Melilla provinent del Marroc.

L'última embarcació ha estat interceptada cap a tres quarts de cinc de la tarda a quatre milles al sud del Cap de Palos, a Cartagena, amb nou algerians a bord, tots ells homes. Els immigrants, que es troben en bon estat de salut, han estat traslladats al port de Santa Lucía per l'embarcació de Salvament Atenea, on els ha atès una dispositiu de la Creu Roja.

Hores abans l'embarcació Salvamar Alnitak ha rescatat 53 persones d'origen subsaharià (49 homes, 3 dones i un nadó) després que un familiar ha alertat cap a les set del matí sobre la situació de perill en la que es trobaven els passatgers d'una altra pastera a la deriva. Després del rescat han desembarcat al port de Màlaga. Una persona ha estat traslladada a un hospital de la ciutat andalusa per hipotèrmia.

Al migdia, a Almeria, s'ha rescatat onze ciutadans algerians, entre els quals dues dones, que anaven en una llanxa que estava aturada a unes 20 milles nàutiques del Cap de Gata. Tots ells han rebut assistència de la Creu Roja, si bé presentaven un aparent bon estat de salut.

Salvament Marítim ha rescatat deu persones més a prop de Tarifa (Cadis) que intentaven arribar a la costa andalusa en una embarcació precària. Una trucada ha alertat des del Marroc que havien sortit des del Cap Espartel cap a les tres de la matinada.

Nou immigrants han estat rescatats davant la costa de Torrevella.

La Guàrdia Civil ha interceptat un camió al punt fronterer de Beni-Enzer de Melilla on viatjaven 22 persones d'origen subsaharià amagats a l'interior del camió. Els immigrants presentaven símptomes d'asfíxia i ansietat. Quatre d'ells han estat atesos pels serveis sanitaris i la Creu Roja.

El doble fons on s'ocultaven estava ben construït, soldat i camuflat amb la mateixa pintura que la resta del contenidor articulat. Els bombers han hagut d'intervenir per excarcerar-los.

El conductor del vehicle ha fugit pel pas fronterer cap al Marroc, si bé els agents han detingut el seu acompanyant. Els immigrants han estat traslladats al Centro d'Estada Temporal (CETI) de l'enclavament nord-africà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona