Política

ÒSCAR ORDEIG

UNIC CANDIAT A PRIMER SECRETARI DE LA FEDERACIÓ DEL PSC A LLEIDA I EL PIRINEU

“Serem de nou el pal de paller de l'esquerra”

El diputat i cap de l'oposició a la Seu d'Urgell vol encapçalar la renovació al PSC de Ponent per “recuperar la il·lusió i la confiança i tornar a ser l'alternativa a Convergència al territori”

Òscar Ordeig (la Seu d'Urgell, 1979) és l'únic candidat a primer secretari de la federació del PSC a Lleida, el Pirineu i l'Aran. Rellevarà Àngel Ros, a qui va disputar el càrrec fa cinc anys. Ordeig serà proclamat el pròxim 17 de desembre.

Amb quins objectius es presenta?
Amb tres objectius: és el moment de canviar i d'iniciar una etapa, és el moment de generar il·lusió i confiança en la ciutadana i en la gent d'esquerres, i és el moment de sumar.
Què cal canviar?
El PSC ho ha passat malament, els ciutadans ho han passat i ho estan passant malament, han canviat moltes coses els darrers anys i el nostre repte és encarar els nous problemes i iniciar una nova etapa. Des del PSC hem de construir un projecte per resoldre el patiment de la gent, un projecte per al territori de Lleida del Pirineu, i un projecte per a Catalunya i per a les relacions entre Catalunya i Espanya i que passa per una relació autènticament federal. Així podrem tornar a ser l'alternativa d'esquerres a Convergència a Lleida, al Pirineu i a tot Catalunya.
Fa cinc anys Àngel Ros el va guanyar en el congrés. Ara ell ha fet un pas al costat. Ho van acordar així?
No. És que ara es tracta de sumar, tots plegats. La gent que ha estat al capdavant ha fet un pas al costat i continuarà ajudant, però també cal que sumem gent jove, noves persones i energies, i això entorn d'un projecte comú. Fa cinc anys em vaig posar al servei del primer secretari, i ara la meva intenció és que hi hagi una candidatura de consens, que tots puguem fer equip, basant-nos en una renovació. És el moment de la generositat, de ser útil, perquè tenim l'objectiu comú de tornar a ser el pal de paller de l'esquerra d'aquest país, i ho serem. Som els únics que avui defensem inversió pública al territori de Lleida, el Pirineu i l'Aran, que la Generalitat té molt oblidats, d'aposta per un model d'esquerres, alternatiu al de la dreta catalana.
A Lleida es van veure, en el congrés de fa cinc anys, dos sectors: el que encapçalava vostè, amb la cúpula que havia dirigit el partit fins llavors, i Àngel Ros i els socialistes de Lleida. Han fet les paus?
No hi havia conflicte. Sempre hi ha matisos i sensibilitats diferents. Si veiem la crítica com una amenaça i no com una oportunitat, anem malament. L'hem d'assumir. El meu objectiu és que anem tots a l'una, amb la nostra pluralitat,
com ho és de plural la nostra societat. Som un partit que parlem d'idees i projectes i sempre hi ha debats. Però un cop decidim anem tots a l'una, amb lleialtat, i això no està amb renyit amb ser diferents, uns més catalanistes o menys, uns més d'esquerres o no tant, uns d'un territori o d'un altre. Però tenim objectius comuns i treballem plegats.
Els acords a la ciutat Lleida, en la investidura amb C's i el pressupost amb C's i el PP, són compatibles amb aquest missatge d'esquerres?
Cada municipi té la seva pròpia dinàmica. Quan un està en minoria, cal arribar a pactes puntuals. A Lleida ciutat ens toca tirar endavant els projectes, i cal arribar als pactes possibles. A Lleida la prioritat era pactar amb un altre partit, però s'hi van negar. Caldria preguntar-los a ells per què ho van fer.
Convergència, ara PDECat.
Sí. Nosaltres volem liderar a Catalunya una aliança d'esquerres, i ser l'alternativa d'esquerres al territori, i no és incompatible amb el fet que a cada municipi calgui arribar a acords per poder tirar endavant els projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona