Política

Pioners a Europa en la lluita contra el sedentarisme

La presidenta del Parlament encapçala un projecte per millorar els hàbits laborals dels diputats i els treballadors

La reforma horària al Parlament ha arribat acompanyada d'un projecte per fer de la cambra catalana un espai saludable que faci minvar els efectes que ocasionen en la salut les moltes hores que treballadors i diputats passen asseguts a la cadira, ja sigui davant d'un ordinador o en reunions.

Al novembre, la cambra catalana ja va rebre el certificat de Parlament Saludable i es va convertir així en el primer parlament d'Europa que rep un reconeixement pel compliment de les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut respecte al lloc de feina, considerat un entorn clau per promoure la salut. Un reconeixement que ara ha servit per donar el tret de sortida a un conjunt d'actuacions que acabaran l'estiu del 2017 quan s'acabarà d'implantar un projecte que incorpora, primer de tot, una fase de diagnosi i un pla d'acció amb tallers informatius sobre salut, enquestes d'autodiagnosi i, fins i tot, un pla per fomentar l'ús de les escales a través de la creació d'itineraris a l'interior i l'exterior del Parlament. Fins a disset itineraris diferents s'han traçat per l'interior del Parlament i s'han mesurat les distàncies de rutes per poder calcular les passes i aconseguir l'objectiu de les 10.000 al dia que recomana el Departament de Salut.

També s'han elaborat dossiers temàtics amb consells per ser més actius a la feina, com per exemple aixecar-se de la cadira quan es parla per telèfon o s'endreça la taula i utilitzar les escales en comptes de l'ascensor. Els consells adreçats a treballadors i diputats també inclouen els hàbits alimentaris i el menjar sa. Al restaurant del Parlament és habitual trobar opcions de menús equilibrats i amb racions moderades adients a la feina sedentària que es desenvolupa a la cambra.

Entre els tallers de tres quarts d'hora que s'oferiran als treballadors fins al juliol se n'han programat per millorar l'estil de vida, realitzar estiraments a la feina, fer àpats per a la carmanyola, dormir bé, relaxació i concentració, i com cuidar-se als cinquanta. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, una ferma defensora del projecte, considera que tant la reforma horària com el projecte de salut formen part de tot un pla dedicat al benestar social.

LA XIFRA

17
rutes a peu
s'han dissenyat per l'interior del Parlament per afavorir i promoure l'activitat física.

LA DATA

07.2017
data
de finalització del projecte Parlament Saludable, que inclou fins a deu tallers sobre salut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel desafia Biden i manté els plans a Gaza encara que “hagi d'estar sol”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA