Política

diada de la constitució

Parada a parada venent el referèndum a la Devesa

Els edils del PDECat, Esquerra-MES i la CUP-Crida a l'Ajuntament de Girona van treballar ahir al despatx –amb una reunió a primera hora del matí per dissenyar el porta a porta reivindicatiu–, però sobretot al carrer. Al consistori, van pactar el desenvolupament de l'acció informativa, i van convenir que en comptes d'anar tocant el timbre dels habitatges, d'hora al matí, podia ser menys invasiu anar a cercar la gent al carrer en llocs concorreguts. El dia assolellat els jugava a favor.

Acabada la reunió, es van dividir en dos grups per començar la feina de carrer. El primer grup se'n va anar cap a l'estació de ferrocarril, per aprofitar el tràfec de gent de diverses procedències, i el segon, en què hi havia l'alcaldessa, Marta Madrenas; el republicà Martí Terés, i Laia Pèlach (CUP), va enfilar cap al mercat de la Devesa. Bon lloc per vendre el procés i la convocatòria del referèndum del 27 de setembre de l'any vinent.

Entre les desenes de paradistes que, com els regidors, tampoc feien festa i el públic del mercat no faltava gent a qui convèncer que vagi a votar en la consulta teòricament definitiva. Alguns s'aturaven per escoltar els arguments, d'altres es limitaven a agafar el full, i fins i tot n'hi havia que entraven en la conversa, tot i que majoritàriament convençuts.

Entre els que dubten de la independència, per exemple, hi havia preguntes i inquietuds sobre les pensions, que els edils s'esforçaven a esvair; i algun retret per la retirada de banderes espanyoles al consistori. L'alcaldessa, Marta Madrenas, intentava fer pedagogia tot recordant que la reivindicació catalana “no implica que ningú que se senti espanyol renunciï al sentiment o la nacionalitat”.

Respecte al fet que els treballadors municipals assisteixin al seu lloc de treball, l'alcaldessa defensava que és un “risc” en el qual no vol posar la plantilla del consistori. En canvi, la portaveu d'ERC, Maria Mercè Roca, i Pèlach sí que animaven de manera oberta que tothom que volgués treballar per la Constitució ho fes.

Alguna persona, de manera espontània, felicitava els edils pel fet que treballessin en festiu. En total, calculaven que repartirien uns tres mil fullets, entre tots. I el primer a acabar la seva pila a la Devesa va ser el tinent d'alcalde Carles Ribas. Anava per feina i en va demanar un altre grapat a Madrenas, que s'ho agafava amb més calma.

Cap a les onze, a l'altra punta del mercat, el grupet va girar cua i va desfer l'itinerari a la inversa, cap als actes convocats a la plaça del Vi. Madrenas deia que s'hi havia sentit còmoda i que plantejarà als seus regidors repetir l'exercici més sovint. “Sortir al carrer és una feina dura, però s'ha de convèncer molts no convençuts”, reblava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona