Política

diada de la constitució

Millo assegura que la delegació no ha desplegat cap dispositiu especial aquest 6-D perquè tothom “és responsable”

Al delegat del govern espanyol no li consta que cap ajuntament estigui obert al públic oferint “serveis habituals i ordinaris”

Avisa als funcionaris que vagin al seu ajuntament aquest dimarts per raons ideològiques que no podran recuperar el dia perquè és festiu

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat que no té constància que cap ajuntament català estigui obert al públic oferint “serveis habituals i ordinaris”. Ha apuntat que malgrat que alguns càrrecs electes hagin decidit acudir a treballar, “si tothom fa el que ha de fer, no hi ha d'haver cap conflicte”. Segons ell, la delegació no està fent un seguiment extraordinari de la jornada perquè no és necessari.

En declaracions des de la subdelegació de l'Estat a Girona, on ha presidit l'acte institucional amb motiu de l'aniversari de la Constitució del 6 de desembre de 1978, ha subratllat que la Carta Magna “és de tots”. No obstant això, ha reconegut que “pot haver-hi alguns càrrecs electes que decideixin manifestar-se de manera diferent i poden fer el que considerin oportú, perquè són representants polítics electes i tenen llibertat per expressar-se, com no podia ser d'una altra manera”.

Millo ha assegurat que la delegació no ha posat en marxa cap dispositiu extraordinari per fer seguiment de la jornada perquè no li ha semblat “necessari”, perquè que confia que tothom actuï amb “responsabilitat”. Així, s'ha mostrat convençut que els càrrecs electes que avui han decidit anar a la feina “saben perfectament què cal fer en un dia de festa” i evitaran conflictes.

El representant de l'Estat espanyol a Catalunya ha puntualitzat que una cosa és el que facin els electes i “una altra és el paper dels treballadors públics i funcionaris, que tenen dret a un dia de festa i saben que les institucions, en un dia com aquest, no estan obertes de cara al públic i no poden oferir els seus serveis habituals i ordinaris”.

Preguntat sobre la possible presència d'alguns treballadors públics en consistoris com Celrà (Gironès), Millo ha explicat que algun funcionari pot anar “a títol personal” per motius ideològics –ja sigui perquè milita o simpatitza amb algun partit– al seu Ajuntament, però no pot treballar perquè és festiu i seria infringir la llei”. “Si s'acosta a l'Ajuntament i s'asseu a mirar papers perquè un regidor li obre la porta, l'únic que ha de saber és que no està treballant; està allà assegut, però aquell dia no li compensarà ningú, no és recuperable, perquè és un dia de festa”, ha dit.

Ha insistit que s'infringiria la llei si es posa “la institució en funcionament i oberta amb els serveis habituals i ordinaris, perquè és festiu i vulneraria la reglamentació del propi dia festiu”.

El delegat ha avançat que a partir de dimecres analitzaran la informació recopilada i valoraran si cal actuar en cas que s'hagi infringit la legalitat en algun lloc.

“Per la informació que tinc, no s'ha fet i si s'hagués fet ens ho mirarem a partir de demà, però com que crec que no ha passat ni passarà, no vull anticipar accions o decisions que no caldrà prendre”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona