Política

El govern espanyol confia que la nova etapa de diàleg li permeti “formar part del paisatge” a Catalunya

Sáenz de Santamaría admet que fins ara s'ha actuat sense una estratègia “a mitjà i llarg termini”

La vicepresidenta espanyola es desplaça aquest dimecres a Barcelona sense agenda oficial

El govern espanyol reconeix que fins ara ha actuat segons l'agenda del dia a dia i sense una estratègia “a mitjà i llarg termini” a Catalunya. Ara, però, fa propòsit d'esmena i confia que la nova etapa de diàleg que anuncia li permeti entrar a “formar part del paisatge” del país.

Així ho ha apuntat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en una conversa informal aquest dimarts amb els periodistes en el marc de la celebració institucional del Dia de la Constitució que s'ha celebrat al Congrés. Un acte al qual no hi han assistit representants institucionals de Catalunya ni tampoc d'ERC o el PDECat.

Segons la número 2 de Mariano Rajoy, el govern espanyol ha de disposar d'una estratègia “a mitjà i llarg termini” a Catalunya i formar part del “paisatge” després d'anys en què l'executiu espanyol ha actuat guiat només pel dia a dia de l'agenda de la confrontació amb la Generalitat.

La portaveu ha confirmat la voluntat de l'executiu del PP de fer un acostament al govern de Catalunya i considera que existeix marge d'acord sobre alguns dels 46 punts que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va posar sobre la taula del president espanyol en la seva última trobada, i que tots dos abordaran a la pròxima reunió que encara no té data.

En aquest marc, ha apuntat que el seu executiu treballarà perquè el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sigui present a la Conferència de Presidents autonòmics que Rajoy convocarà els pròxims dies i que tindrà lloc a principis d'any. Sáenz de Santamaría ha avançat que la cimera tindrà un format molt menys protocol·lari que els anteriors.

La vicepresidenta també està pendent de tancar la data de la seva visita a Barcelona per trobar-se amb el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. Una cita que podria tenir lloc fins i tot abans de Nadal, però que encara no està concertada.

Tant ella com el ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, han destacat la seva bona sintonia amb el vicepresident català. Montoro ha parlat de la bona relació que mantenen els dos departaments, i ha lloat l'esforç de la Generalitat en la rebaixa dels objectius de dèficit. Una contenció, ha subratllat, que ajuda també al conjunt de les administracions a assolir les fites marcades per Brussel·les.

Visita sense agenda a Barcelona

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, es desplaçarà aquest dimecres a Barcelona, on preveu mantenir trobades amb empresaris i representants del teixit associatiu, segons ha explicat ella mateixa aquest dimarts en conversa informal amb els periodistes durant l'acte institucional del Dia de la Constitució que ha tingut lloc al Congrés dels Diputats. El desplaçament no té una agenda oficial d'actes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona