Política

Tribunals

Crema de fotos del rei

Representants de la CUP, ERC i En Comú Podem donen suport als detinguts davant l'Audiencia Nacional

La diputada Anna Gabriel denuncia que els cinc investigats ho són arrel d'“una actuació d'ofici” del departament d'Interior

La CUP torna a demanar la dimissió del conseller Jordi Jané

Càrrecs electes de la CUP, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i En Comú Podem s'han sumat aquest dimarts al matí a la concentració en suport als cinc investigats per la crema de fotos del rei durant la passada Diada a les portes de l'Audiencia Nacional (AN) espanyola. Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns tres dels independentistes citats a declarar pel jutge Fernando Andreu: Jordi Almiñana i Aitor Blanc i Ivan Altimira Aquest dimarts la Policía Nacional espanyola ha arrestat els altres dos, Nora Miralles i Roger Santacana, quan viatjaven a Madrid per participar en la convocatòria de l'esquerra independentista.

Desenes de persones s'han aplegat a les portes de la seu de l'AN a Madrid en solidaritat amb els detinguts. Entre els representants que han acudit a la manifestació de suport hi ha la diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel, la senadora d'ERC Mireia Cortés i el diputat d'En Comú Podem i vicepresident quart del Congrés Marcelo Expósito.

En declaracions des de les portes de l'Audiencia Nacional Gabriel ha recordat que els cinc detinguts són investigats arran d'“una actuació d'ofici de la Conselleria d'Interior” per “una crema simbòlica de la imatge de la monarquia que s'ha fet en moltes altres ocasions”. “Qui ha decidit que avui estiguem perdent el temps en aquest tribunal d'excepció i no puguem estar treballant per l'alliberament nacional i de gènere dels Països Catalans és la conselleria d'Interior i el seu conseller, Jordi Jané, que va decidir actuar d'ofici i identificar els nostres companys i companyes per fer una crema simbòlica d'imatges de la monarquia”, ha denunciat .

La diputada ha tornat a demanar la dimissió de Jané perquè, segons ella, “no hi pot haver consellers d'Interior amb mentalitat autonomista i amb servitud a tribunals d'excepció com l'Audiència Nacional”.

La republicana Mireia Cortés ha expressat el suport d'ERC als detinguts perquè “és important que els companys estiguem un al costat de l'altre”. A diferència de la CUP ha evitat criticar l'actuació d'Interior i ha defensat que “la nostra lluita és buscar l'horitzó de la independència del país on el marc jurídic sigui un altre i coses com les que estan passant avui no succeeixin”.

El diputat d'En Comú Podem Marcelo Expósito ha qualificat de “disbarat” que es cridi a declarar persones per un “delicte d'opinió”. “És evident que això passa en el marc d'un conflicte polític que s'arrossega des de fa anys i ja fa temps que diem que aquest conflicte no s'ha de judicialitzar com s'està fent”, ha opinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona