Política

Meritxell Serret

Consellera d'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA I ALIMENTACIÓ de la Generalitat

El motor: el sector agroalimentari

Catalunya és un dels principals clústers agroalimentaris europeus. Tenim un potent teixit econòmic i social que ens proveeix d'aliments i que gestiona el 90% del territori i el nostre espai marítim. El sector primari, juntament amb la indústria de transformació d'aliments, representa prop del 4% del PIB de Catalunya i el 18,6% de l'industrial; és el tercer sector exportador, amb el 14,27% del valor total; és la primera indústria manufacturera pel que fa a ocupació i té més de 70.000 explotacions i empreses arreu del país. El nostre objectiu com a govern és consolidar el desenvolupament d'aquest sector, d'excel·lència i de referència internacional, per assegurar el relleu generacional. Volem afavorir la viabilitat i competitivitat de les explotacions i de les empreses agroalimentàries, pesqueres i forestals, de manera que generin riquesa i mantinguin població arreu del territori, preservin la sostenibilitat dels recursos productius naturals i assegurin la sobirania alimentària del país.

Bona part dels esforços d'aquests mesos s'han enfocat a enfortir i millorar l'estructuració del sector productiu, la relació entre tots els actors de la cadena alimentària i afavorir una major transparència dels mercats en la formació de preus. Perquè cal que els professionals agraris puguin orientar els seus negocis amb el màxim d'informació i control sobre el seu producte per assegurar les seves rendes i prevenir situacions de crisi. Sense oblidar que la competitivitat i la sostenibilitat també impliquen l'impuls a la innovació, la transferència del coneixement i la formació al sector agrari, i el suport als joves i al relleu generacional, una de les prioritats de les nostres polítiques agràries i dels recursos que s'hi destinen, junt amb la modernització de les explotacions. Enguany les escoles agràries de Catalunya han batut rècord de matriculacions, amb gairebé 10.000 alumnes.

Vull destacar també dues grans línies que, amb tots els sectors implicats, treballem amb determinació: el pla d'actuació per a prevenir i controlar els danys causats per la sobrepoblació de fauna cinegètica (senglars, cabirols, conills...) i l'estratègia de gestió integral de fertilització orgànica i dejeccions ramaderes per a recuperar la qualitat de les aigües subterrànies i millorar el sòl fèrtil. Dues qüestions de país.

Molta feina feta i per fer al costat d'un sector primari, que és motor i tractor del desenvolupament econòmic, social i ambiental del nostre territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona