Política

Trillo dimiteix com a ambaixador a Londres

L'exministre renuncia després de l'informe sobre l'accident del Iak-42

L'exministre de Defensa Federico Trillo va anunciar ahir que dimiteix com a ambaixador de l'Estat espanyol a Londres.

Trillo havia vist incrementada la pressió sobre ell després que el Consell d'Estat emetés un informe en què culpava Defensa de l'accident del Iak-42, en què van morir 42 militars espanyols i 15 membres de la tripulació ucraïnesa, el 26 de maig del 2003, en el període en què ell era el titular del departament. L'oposició en bloc exigia des de feia dies la dimissió de Trillo, que finalment va prendre aquesta decisió.

L'exministre va convocar els mitjans de comunicació a Londres, on va llegir un breu escrit: “Fa temps que vaig comunicar al govern la meva intenció de ser rellevat com a ambaixador al Regne Unit; he complert més de quatre anys”, assegurava Trillo. “En els darrers dies, he demanat que aquest relleu es produeixi com més aviat millor, per no interferir en l'acció de govern”, hi va afegir. Està previst que avui mateix Trillo deixi el càrrec. L'exministre no va acceptar preguntes i va evitar referir-se al cas del Iak-42. La seva intenció “és reincorporar-se a la seva carrera professional”.

La dimissió es produeix poques hores després que el president del govern, Mariano Rajoy, donés suport a la decisió de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, d'assumir íntegrament l'informe del Consell d'Estat, que responsabilitza el ministeri de Defensa de no haver vetllat suficientment per la seguretat dels militars i de no haver fet cas de les advertències sobre el risc que corrien en aquells vols. A més, ahir mateix es revelava que tretze diplomàtics ja jubilats havien demanat en una carta al ministre d'Afers Estrangers, Alfonso Dastis, la destitució immediata de Trillo com a ambaixador a Londres per “respecte a les famílies de les víctimes, als membres de les forces armades i a la dignitat que exigeix el servei exterior de l'Estat”, segons informava ahir el diari El País. Després de la dimissió de Trillo i fins que hi hagi nou ambaixador, el màxim responsable de la representació espanyola a Londres serà l'encarregat de Negocis, el diplomàtic Juan López Herrera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona