Política

Federico Trillo dimiteix com a ambaixador d'Espanya a Londres

La renúncia de l'exministre de Defensa es produeix arran de l'informe del Consell d'Estat sobre les responsabilitats del seu antic departament sobre l'accident del Yak-42 quan ell n'era el titular

L'ambaixador d'Espanya a Londres, Federico Trillo, ha anunciat aquest dijous la seva renúncia com a ambaixador d'Espanya a Londres.

En una breu declaració davant els mitjans des de la seu diplomàtica a la capital del Regne Unit, el qui va ser ministre de Defensa en el govern de José María Aznar (1996-2004) ha recordat que “ja fa algun temps” va comunicar al govern de Mariano Rajoy la seva voluntat de deixar el càrrec, un relleu que es farà efectiu demà divendres.

La decisió de trillo es produeix després que el passat 3 de gener es publiqués un informe del Consell d'Estat sobre la responsabilitat patrimonial del govern espanyol en l'accident de l'avió Yak-42, que va costar la vida a 62 militars espanyols que tornaven d'Afganistan. El sinistre va passar el 26 de maig de 2003 a Turquia, quan Trillo dirigia el ministeri de Defensa.

Després d'aquest informe, i sobretot després que l'actual titular de Defensa, María Dolores de Cospedal, assumís les conclusions d'aquest informe, el PSOE va refermar l'exigència que el govern espanyola cessés l'ambaixador al Regne Unit de manera “fulminant”.

Trillo és fins avui l'únic ambaixador polític –que no és diplomàtic de carrera– nomenat pel Govern de Mariano Rajoy. Porta al càrrec des del 2012 i el seu cessament estava previst per a “les pròximes setmanes o mesos”, segons ha confirmat aquest mateix dimecres el ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, Alfonso Dastis.

L'Executiu té pendents de renovar un total de 72 Ambaixades, entre les quals hi ha la de Londres. El propi cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, ha indicat aquest dijous, unes hores abans que parlés Trillo, que el relleu de l'exministre es produiria dins d'aquesta rotació prevista, perquè “toca”.

Rajoy ha intentat desvincular així el relleu de Trillo de l'informe del Consell d'Estat que conclou que l'Administració va tenir part de responsabilitat en l'accident del Iak-42.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia