Política

tribunals

judicialització del procés

La mesa defensa la resolució del referèndum

Els membres de la mesa del Parlament de Junts pel Sí i CSQP ja han entregat al Tribunal Constitucional (TC) l'informe que els demanava respecte a la seva actuació en l'admissió a tràmit de la resolució del debat de política general que feia referència, entre altres qüestions, a la celebració d'un referèndum.

L'informe, signat conjuntament per Carme Forcadell, Lluís Corominas, Anna Simó, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet, argumenta que, per admetre-la a tràmit, es van cenyir al reglament de la cambra i que es van escoltar les peticions de reconsideració fetes per C's, el PSC i el PP. També critiquen que el govern espanyol hagi acudit al TC per recórrer una decisió parlamentària: “Quan el que es busca no és el compliment de la legalitat sinó anul·lar la discrepància política fent un mal ús dels tribunals, el que cal protegir no és la voluntat del govern de l'Estat sinó la democràcia.” Per tot plegat, demanen que es desestimi l'incident d'execució plantejat per l'executiu espanyol, ja que “no s'ha contravingut ni la sentència, ni la interlocutòria, ni la providència” del TC i defensen que, com a mesa, han de permetre el debat parlamentari sense “censura prèvia”. És per això que esgrimeixen la separació de poders, la llibertat d'expressió i el dret de participació dels diputats perquè es retirin les mesures contra ells cinc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia