Política

ERC vol millorar la transparència en organismes externs

Impulsarà mocions a la Diputació de Girona i als consells comarcals per tenir més eines de control

Esquerra presentarà dimarts en el ple de la Diputació de Girona una moció per millorar el control i la transparència dels organismes i ens externs en els quals hi ha representants polítics de les institucions. El president de la federació regional d'ERC a Girona, David Mascort, va presentar ahir al migdia la moció acompanyat de representants d'Esquerra de la Diputació i dels consells comarcals de les comarques gironines.

La moció, que també s'impulsarà en els plens dels consells comarcals de la demarcació –el primer dels quals és el de l'Alt Empordà– inclou crear una comissió participada per tots els partits amb representació a la Diputació, la funció de la qual seria assolir “la màxima transparència, eficiència i control en organismes i ens on estigui representada la Diputació”. Aquesta comissió es reunirà com a mínim un cop l'any per fer el seguiment de les accions de control que s'elaborin. El segon punt de la moció preveu fer, durant el primer semestre del 2017, l'inventari de tots els ens autònoms (patronats, fundacions, consorcis, empreses públiques o mixtes) dels quals participa la Diputació i identificar el grau de participació i d'implicació que hi té i aclarir així les responsabilitats, els deures i les obligacions dels càrrecs polítics que hi assisteixen com a representants. Per Mascort, l'objectiu final és “aconseguir millorar la feina que fem els polítics i que serà en benefici de les institucions”.

LES FRASES

Proposem crear una comissió per assolir la major eficiència, la qual es reuniria, com a mínim, un cop l'any
David Mascort
president de la federació regional d'ERC a girona
És una moció en positiu per dotar-nos d'eines i instruments que ens permetin ser més eficients en el control i la supervisió d'aquests ens

Patronats i fundacions

L'objectiu d'aquesta mesura impulsada per ERC és que els representants polítics en organismes i ens autònoms vagin més enllà de la representació i exerceixin un control efectiu sobre l'organisme. David Mascort va citar casos com ara el del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG). “No és que hi hagi descontrol”, va matisar Marcort, i hi va afegir que la mesura és una manera “d'anticipar-nos perquè això no passi”. Sobre si la proposta tindrà l'aprovació de la resta de partits polítics, va assenyalar que espera que “prosperi”, ja que és “en positiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona