Política

tribunals

cas inipro

Floria diu que els activistes del PSC eren voluntaris

La regidora i l'excap d'alcaldia de Tarragona van declarar al jutjat pel cas Inipro

Floria va explicar que els “ciberactivistes” no cobraven i que ella no té res a veure amb la gestió dels serveis socials

“Estic molt tranquil·la i satisfeta perquè he pogut explicar què és el ciberactivisme i com es treballa des del voluntariat.” Aquestes van ser les primeres paraules de la regidora socialista de l'Ajuntament de Tarragona Begoña Floria a la sortida del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona, on va declarar com a investigada pel cas Inipro, sobre la contractació entre els anys 2010 i 2012 de l'empresa del mateix nom a l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. El titular del jutjat considera que aquesta contractació es va fer amb l'objectiu de finançar amb diners públics feines de propaganda política en benefici del PSC, mitjançant el grup “PSC Ciberactivistes Ballesteros”.

Floria va dir ahir que ella mateixa dirigia des de l'any 2008 un grup d'activistes que treballaven en benefici del partit, però sense remuneració econòmica. “El ciberactivisme és una activitat de compromís polític que es fa des del voluntariat; és inconcebible que algú pugui pensar que es cobra per fer una tasca voluntària”, va dir a les portes del jutjat, gairebé tres hores després d'entrar-hi. Ahir mateix, també va declarar com a investigat l'excap del gabinet d'alcaldia, Gustavo Cuadrado, que hauria declarat que desconeixia els vincles d'Inipro i Ricard Campàs (difunt directiu de l'empresa) amb el PSC, tot i que va declinar fer declaracions. L'ex-braç dret de l'alcalde està investigat en la peça principal del cas, que suma 14 imputats, entre els quals el mateix Josep F. Ballesteros.

En la interlocutòria, el jutge assenyala les seves sospites que, presumptament, Inipro només era un “instrument” perquè afiliats i simpatitzants socialistes cobressin per promoure l'activitat del partit i donar suport per mitjà de les xarxes socials a l'alcalde Ballesteros. “Mai no he demanat treballadors, sinó voluntaris”, va puntualitzar la regidora, que va indicar que el grup podia estar format per una cinquantena de persones. Sobre el fet que els activistes del partit estiguessin alhora cobrant de l'empresa Inipro, Floria va dir que “de vegades hi ha coincidències de persones en el temps i el lloc”. “El 2011 vaig demanar col·laboracions a aquestes persones i ja està”, va dir.

La regidora, investigada en el marc de presumptes delictes de malversació, tràfic d'influències, prevaricació i alteració de preus de subhastes públiques en una peça separada del cas, va dir que el primer cop que va sentir a parlar d'Inipro va ser l'any 2013, i va afirmar que mai no ha tingut “res a veure” amb els contractes de serveis socials “ni amb les contractacions d'Inipro ni amb la gestió de programes de polítiques socials”. Floria va explicar que el jutge no li va demanar sobre la memòria dels treballs fets per l'empresa.

LES FRASES

El ciberactivisme és una activitat de compromís polític que es fa des del voluntariat. Mai no he demanat treballadors, sinó voluntaris
No tinc res a veure amb la gestió dels serveis municipals [...] ni amb els contractes d'Inipro
Begoña Floria
Regidora del PSC investigada


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona