Política

Municipal

El PDeCAT de Palafrugell fa pinya entorn de Gómez

El reconeixen com a portaveu i alcaldable, i insten el PSC a complir el pacte local

L'executiva local i el grup municipal del PDeCAT a Palafrugell va manifestar ahir, a través d'un comunicat, que “Albert Gómez té el suport unànime i sense reserves de la direcció política” del partit i els afiliats, com a líder del grup municipal de l'antiga CiU. En conseqüència, defensen que Gómez hauria d'assumir l'alcaldia local el juny del 2018, tal com estableix el pacte de govern local subscrit pel grup de CiU i el PSC per a la investidura, el juny del 2015, del socialista Juli Fernández.

L'agrupació local ha fet pinya així entorn de Gómez, tres dies després que el president de la intercomarcal d'Unió, Xavier Dilmé, oferís a Fernández continuar com a alcalde el quart any de mandat perquè considera Gómez un “trànsfuga”. Malgrat això, l'edil de l'actual PDeCAT va abandonar la militància d'Unió, però en cap moment ha sortit del grup de CiU ni ha actuat de manera aïllada respecte als seus companys de files al consistori.

Inicialment, l'alcalde socialista va donar una resposta ambigua a la petició de Dilmé, ajornant d'una banda la decisió final i defensant l'autonomia de la negociació entre els grups del PSC i el PDeCAT, però concedint que “els partits han de defensar que els càrrecs electes que es presenten formant part de les llistes d'un partit concret, han d'entregar les actes de regidor, o han de cessar dels càrrecs que ocupen, si deixen les organitzacions per les quals van ser escollits”.

Pendents del diàleg

En el comunicat emès ahir, la direcció local del PDeCAT referma que volen un “pronunciament clar i inequívoc” de Fernández en defensa de la vigència del pacte del 2015, però alhora esperen reconduir la situació en pocs dies, a través de contactes amb els socialistes.

El que sembla clar, però, és que el grup vol que la resposta del PSC impliqui el “respecte escrupolós” de l'acord de govern: “No acceptarem cap canvi o alteració de l'acord que suposi renunciar a l'any d'alcaldia ni que es qüestioni la persona de Gómez com a futur alcalde.”

L'altre escenari

Si les converses no fructifiquessin, el grup es plantejaria una sortida de l'executiu palafrugellenc, que deixaria Fernández i el regidor de l'Entesa, Guillem Genover, en minoria. Però de moment semblen escasses les opcions d'una moció de censura, que necessitaria indefectiblement el concurs d'ERC. Els republicans no es volen casar amb ningú i, per ara, aposten per quedar-se a l'oposició i carregar contra la picabaralla entre els socis de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona