Política

frança

primàries

L'ala esquerra del socialisme francès supera a Manuel Valls

Benoît Hamon ha superat Manuel Valls en la primera volta de les primàries per triar candidat a la presidència de la République

Hamon té lligams amb Catalunya Nord d'on és originària la seva dona que parla correntment català

El candidat de l'ala esquerra del partit socialista francès, Benoît Hamon, ha guanyat a Manuel Valls en la primera volta de les primàries per a triar el candidat a l'elecció presidencial. Hamon havia estat ministre d'Educació, que Valls l'havia expulsat del govern per les seves posicions massa esquerranes.

Hamon ha obtingut el 36% dels vots i té avantatge per diumenge que ve, ja que el tercer candidat Arnaud Montebourg va declarar ahir, coneguts els resultats, que cridava els seus votants a donar suport a Hamon per la segona volta.

Manuel Valls s'ha quedat amb un 31% dels sufragis i aquest vot dels militants socialistes s'interpreta com una desautorització de la política econòmica centrista del govern conduit per Valls i el president François Hollande. Valls declarava, coneguts els resultats, que en la segona volta de diumenge que ve els socialistes hauran de triar entre “la desfeta assegurada” que representaria Hamon en unes eleccions presidencials i “la victòria possible” que representaria la seva candidatura.

Arrelat a Catalunya Nord

Benoît Hamon té una forta relació amb Catalunya Nord, on passa temporades a Prada del Conflent. La seva dona, Gabrielle Guallar, és filla del Conflent i parla correntment el català.

El representant de l'ala més esquerrana del socialisme francès s'ha declarat partidari que França ratifiqui la Carta Europea de les Llengües Regionals, però considera que “Catalunya i Escòcia són un mal exemple ja qu posen en perill els estats espanyol i britànic i França mai anirà per aquest camí.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia