Política

parlament

pressupostos

ERC creu que Govern i CUP estan “més a prop que mai” en els pressupostos

El portaveu de la formació, Sergi Sabrià, considera que els comptes i la voluntat d'acord ha d'estar per sobre dels posicionaments de cada partit en matèria fiscal

Confirma que al llarg del dia hi haurà “un nou intercanvi de propostes” entre les dues parts

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, s'ha mostrat aquest dilluns “molt optimista” en valorar els contactes i reunions que Govern i la CUP estan mantenint per negociar els pressupostos i les esmenes dels anticapitalistes. En aquest sentit, el republicà ha confirmat que al llarg del dia hi haurà “un nou intercanvi de propostes” entre les dues parts, i ha confiat que d'aquestes converses que s'estan intensificant sortirà “el punt de trobada” que faci que els comptes siguin aprovats al Parlament. “Tenim la sensació que estem més a prop que mai, i esperem que aquestes propostes que s'intercanvien pugui trobar la part comuna”, ha sentenciat.

Sabrià, a més, ha rebutjat que les diferències entre el PDeCAT, ERC i la CUP en matèria fiscal puguin encallar-ne l'aprovació, i s'ha mostrat segur que l'interès general quedarà per sobre dels posicionaments de cada partit. “És molt més important trobar un acord on ens hi trobem tots còmodes, que defensa la posició de cada partit”, ha comentat.

El republicà, a més, ha considerat que les negociacions van per bon camí, i que no només giren al voltant de la qüestió fiscal i del polèmic IRPF. “En els temes oberts, hi estem treballant, i estem segurs que trobarem el punt d'acord. Serà molt difícil fer els pressupostos que volia la CUP, Convergència o ERC. I per això estem intentant fer una síntesi”, ha explicat el portaveu en roda de premsa.

Per últim, Sergi Sabrià ha volgut replicar el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que ha assegurat que l'Estat farà diverses propostes a Catalunya en el marc de la seva operació diàleg. El republicà ha recordat a Millo i a l'executi estatal que els independentistes estan “disposats a parlar de tot però en cap cas a renunciar a posar les urnes”. “A partir d'aquí, que facin propostes i ens posem d'acord. Si fan propostes sense el referèndum, la possibilitat d'un acord no hi serà. Que no facin crides i que les posin propostes sobre la taula tenint clar que en cap cas renunciarem a la democràcia”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona